點睇youtuber-有啖好食?

180 回覆
22 Like 146 Dislike
最新果隻廚魔,睇完就知係同路人
佢既尋味老香港系列好正!
好有香港情懷!
出面打到humhum聲佢出片話開心下底褲就黃
啲片拍得幾有心機
自從佢有左幾個系列
啲片organize左 吸引左
我覺得佢講野比較平實,所以睇耐咗有啲悶。加上可能佢多數都係讚,又講唔到好深入嘅廚房知識,所以冇咁有趣。當vlog咁睇完當去咗會比較fit
睇開有碗話碗真係有段距離
所以睇左幾次就無咩點追了

新登記選民截止日期:2020年5月2日
https://hk2020.vote/

圖片來源:#35432 速食保濟丸 @LIHKG
https://lih.kg/1990059

我反而睇咗佢少睇咗Alfred
鏡頭係運用得唔錯感覺幾舒服
不過收音真係要改善
佢去既餐廳我係有興趣,有時用航拍櫟拍景係幾靚。但佢講野一舊舊,內容方面講左好似無講咁,睇左2條片就無再睇。無乜參考價值。個人比較鍾意睇Alfred。
佢啲口音聽落有啲辛苦
剪接我覺得好睇過有碗話碗嗰種,不過係兩種唔同嘅style ,有碗個自助餐主題係堅好睇,有啖好食個路線係飲食體驗咁上下
有啖好食近排越食越貴,我睇完當去過(廚魔同大班樓我睇完有啲想去)

我睇comment 話佢戴AP 錶,又去老遠求婚,應該有啲家底或者搵唔少
廚魔段片話佢係末代AL
即係93年
好明顯屋企有錢啦
唔通白手興家咩
各有各好啦
Alfred拍熟左片之後
明顯近排上鏡輕鬆搞笑左
無左以前果種有少少拘謹既情況

有啖就
拍片拍得好靚
真心片頭拍得好高質
果集珍寶海鮮坊個片頭靚到好似廣告級別咁
睇佢唔係睇食評
睇佢食下貴野
呢樣就真係比較可惜
硬件一流,但佢本身唔識食
嗰條片睇完有種莫名其妙嘅感動
有啖好食係廣告 但拍得高汁
Alfred 係食評 都高汁
老婆黎講 呀kit 順眼好多
點解佢咁有錢 佢拍片真係為興趣架波 cost咁大 應該回唔到本
但又話自己30歲
一開始覺得佢淨讚淨食貴野

但睇落佢都有心去揀餐廳都幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞