點睇youtuber-有啖好食?

180 回覆
22 Like 146 Dislike
係專食貴野當初以為係啲離地藍黎,不過原來都係手足
有啖好食係comment 樹屌過班藍屍過主唔好睇佢
真係好估唔到
聽佢講野以為係離地唔好搞亂社會藍
佢IG表曬態
呢兩個真係入左呢個post先知係手足
一個以為係離地藍
一個望啲YouTube截圖咁長輩圖feel以為又係藍
係,所以都唔好太武斷 正如有啲窮人已經係社會底層仲一直做垃圾藍屍俾人欺壓,政府班狗閪官個個夠有讀書夠冇人性
興幸香港YouTube界講美食嘅大部分都係手足
alfred bob叔 有啖好食 唔熟唔食 馬田
中point,垃圾來
開咁多打手po去炒作
加埋啲懶音聽到想嘔
乜佢唔係比bob叔屌完開party咩
個獲真係太肉酸即unsubscribe無再睇
老老豆豆 佢廚藝唔撚掂 教人整壽司更加搞笑
咁佢channel有教開人f&b knowledge ,對佢有期望正常
小肌嗰類大路野好易認 食開一定識
手足唔洗起晒鋼 貼地野佢做得好好
佢識到班勁人fd子 教佢好多+帶佢食好野
影還影唔好影人
睇到佢同佢條女都唔開胃
你要記住佢開係食評頻道,食評就係有影響力的一種表達方式,人地會用來做參考而決定去唔去食一間餐廳。

如果佢話自己唔撚識食的,唔撚識廚房、廚師、餐廳運作的話,純粹分享所謂的食體驗,呢種叫vlog,不應該偷換概念

但如果佢話自己個頻道做vlog的話,撚有人睇咩。
所以佢咁樣取巧法來經營自己頻道,無論佢係黃係藍都好,我自己對其人品有保留
聽口音以為陸
無諗過竟然黃
呢個post有90%都係咁覺得
個個先入為主
淨係聽把死人聲已經要即刻關閉啦
想知stephen leung係藍色定黃年紀似係藍嘅年紀
講野覺得有口音我覺得係造作更加誇大
者係好假的肥仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞