點睇youtuber-有啖好食?

180 回覆
22 Like 146 Dislike
佢講啲廣東話音調硬係有啲奇怪咁,平時用字習慣唔係香港人用開果種
之前睇左佢啲片一陣就頂唔順
啲酒店唔貴唔去咁
覺得貴就一定好
講野啲字有啲格硬黎
好想知條友正職做咩 可以做到叫做有啲錢
食貴野

不過佢講野tone好似啲藍絲離地L
感覺上佢同stephen leung都係抄有碗話碗
拍得幾有心機
佢有係留言屌過藍屍唔好係佢個 channel 吠
好似舌尖上的中國果d咁夾硬塞d字落去咁 好造作
竟然 但係佢個FEEL真係似藍

佢又真係屌啲無腦藍絲wor
有時有d shot close up食野落口個下有d難頂
近到見到口附近d皮膚毛孔同個口入面
佢真係好有藍絲feel 但原來會屌佢地
好似無野對佢黎講係難食咁
感覺佢想行Alfred 路線
有時講啲BG Story 都有啲錯 功課唔係咁足
如果佢有入黎望 真係想同佢道歉
收返上面屌佢係藍絲句野先

btw 佢講野模式真係偏藍
佢係黃
佢食好野但係唔識食…咩都話最好食最好食
同埋講野有d浮誇
不過overall都睇得過
佢黃㗎
平時睇佢啲片無望留言
係上面有手足話佢屌藍絲我先走去望
同佢講聲對唔住
冇有碗話碗個種對"食"既深入睇法同個人分析,
但又想學BOB個種剪接風格,
樣樣抄少少咁
同埋啲聲太差
有錢食好野冇錢換mic
睇一條都頂唔順
我覺得佢介紹得幾好
但掌握唔到個節奏
佢有講過啲嘢難食,臭咗,唔新鮮
又用航拍 幾好睇
btw佢條女幾正
我覺得佢好攪笑
上似大j去尖沙咀妙思淫商場拍嘢
影到有啖好食拎住cam影大j

幫佢講句說話 條友黃嫁
雖然佢講嘢個tone 係有待改善
但佢有啲片 係有表明立場嫁

有次佢係片表明黃
有藍以前睇開佢 即刻留言屌佢
話以後唔睇 佢都有re 好行唔送

自己人黎
佢有啲露營片都幾開心
雖然唔係技術片 但係FEEL到一大班人去露營好開心
咁佢係做乜
我覺得唔錯wor 佢都有講過自己唔係食家 所以唔係食評 係飲食嘅體驗
睇得出佢係有心機剪片嘅 老實講唔一定要好有食物知識先做到飲食youtuber 嘅 佢志在share啫
佢d餐廳係幾貴嘅 我睇咗當去過㗎喇 咪當帶我呢d窮L見識下囉 唔駛話人離地掛 我有錢都想食好西喇
大家都係黃絲 點解又黎互相批鬥呢 果堆KOL100大家去負皮block咗未呀

PS開頭見佢channel好多大陸遊記唔想睇但知道佢係黃絲後就開始subscribe了
好毒呀
其實好多人都以為佢係藍
我都係入左呢個POST其他手足講我先知
佢係有心去做嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞