點睇youtuber-有啖好食?

180 回覆
22 Like 146 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=jhl2Mo8rTK4&t=3s
雖然有少少離地,但幾好睇
食乜都話好食
同埋成日用好多四字成語 搞到好累贅
反應略嫌浮誇
佢係乜都話好食,畫面係影得幾好睇既。
個人鍾意睇有碗話碗,真係自費真實食評。
聽日先再講 唔該你
睇過佢好多片,好少見佢鬧得咁勁。
大j 係店員認得佢,特別招待嘛。
份人超做作,食貴少少就以為自己好有幾咁沾沾
會做少少research background,但講多少少又咪背稿維基咁,仲顯得自己無料扮四條
仲有支收音咪,仲差過細個做English builder十幾蚊啲咪,收音差到

好想知佢正職係咪倫敦金
300蚊8舊蝦多士 真係on9
內容好廢
好少聽佢彈話唔好食
有少少離地讚多過彈,成日要食景同服務,要高檔感覺
文案太撚假 中學生作文咁 格硬塞啲靚字入去
同埋成日形住佢係藍絲港豬
佢黃架 佢有係佢啲片comment section 度同五毛對罵
利申: 有睇佢同alfred 中意佢啲片頭 但更中意有碗話碗啲自助餐片
我都係咁諗 好藍屍feel
食貴野冇問題
食得起既跟佢介紹完去試
食唔起既又可以睇左當自己去過

但佢同其他出名介紹食野既youtuber最大分別係佢真係得個食字 佢唔識煮
人地alferd屌總理果d真係講到平時出面廚師點煮 呢次又點煮

唔講食 當睇地點講服務介紹
我覺得還好 但個拍攝+後製真係同bob叔真係差好多皮 有時睇得好辛苦

另外佢好'勤力' 無論社運定武肺
其他同樣utuber唔同原因減左產 佢反而增產
呢條友完全係碟野貴就覺得好食
食過間松藝館無松露味超普通又九唔搭八 佢都可以吹到人間美食咁
垃圾到暈
youtube瘋狂彈佢D片,係咪藍屍來的?
我覺得好似都唔錯
睇完會想去食
有睇過,某啲shot係影得幾靚
但感覺比較離地
鍾意Alfred多啲
而家我呢類片係主力睇有碗話碗+bob 叔,唔知仲有無其他好野
佢個語調唔知點解覺得怪怪地咁
似大陸黎咗好多年但仲有少少口音,唔撚想聽
好似以食好野為主
但睇完冇果種想試既諗法
窮人唔啱睇,有錢人唔使睇咁
太多粗口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞