香港奇撚怪嘅小朋友故仔書

328 回覆
17 Like 550 Dislike
推上報
唔該劃咁比d小朋友睇
睇下你個南海九段線劃得幾過份
等d小朋友判斷邊個國家係軍國主義

Sry 冇咩歷史知識
google完都唔係好明
有冇巴打可以講下

屌 歷咩史呀 南海都唔知 你應該唔係冇研究歷史 係冇睇新聞

唔好屌人住啦!以前唔識依家肯學咪得
南海九段線大概係一條由中國自己劃岀嚟,
聲稱係自己係南海嘅管治範圍嚟
但條線就劃到好撚大,所以有人覺得你咁自己劃條線仲要劃到咁大係好具侵略性
好似係,求巴打補充
作者個fb page
https://m.facebook.com/120325021488444/photos/a.157423064445306.1073741833.120325021488444/657798527741088/?type=3&source=48

不如上面唔好加密
希望推到上報d記者會報佢地出黎

都唔知加乜撚嘢密
人地都開哂出嚟
上面巴打就玩加密

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20160630/mobile/bkn-20160630160837842-0630_00862_001.html

google吓已經大把佢兩公婆嘅新聞

人地有錢佬我就窮撚,驚㗎嘛
我信如果真係有報章留意,呢d料報紙佬實搵到嘅
起底plz
有冇搞撚錯, 班小班友咁細個就向佢地灌輸仇恨思想
垃圾藍絲狗成日話倭寇右翼出洗腦教科書
原來自己都一柒樣
自己推多兩下先
有無得告佢侵犯版權?抄老鼠記者抄到出曬面
D細佬大個左咪又係當日本係自己鄉下
一年返幾次
真係要推一推
呢本野當初個個都睇死冇人買冇人睇個喎
幾年前真係冇乜人買 又冇人識
一日有港共真係無運行
唔該劃咁比d小朋友睇
睇下你個南海九段線劃得幾過份
等d小朋友判斷邊個國家係軍國主義

Sry 冇咩歷史知識
google完都唔係好明
有冇巴打可以講下

屌 歷咩史呀 南海都唔知 你應該唔係冇研究歷史 係冇睇新聞

唔好屌人住啦!以前唔識依家肯學咪得
南海九段線大概係一條由中國自己劃岀嚟,
聲稱係自己係南海嘅管治範圍嚟
但條線就劃到好撚大,所以有人覺得你咁自己劃條線仲要劃到咁大係好具侵略性
好似係,求巴打補充

果時越南排華
睇返張地圖,中國直情要攞人地門口個島
姐係用香港地理比喻
佢想拎人地個長州咁

嘩 如果比你拎到 你係果到駐軍
我未做左你殖民地?
痴撚線 推上報
po繼續推
洗唔洗擺去時事台?
佢會唔會俾自己d細路睇

肯定會啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞