香港奇撚怪嘅小朋友故仔書

328 回覆
17 Like 550 Dislike
pish
同日本右翼一樣, 個個國家都有妖化別國嘅作品嫁啦

講多次
個個國家都有唔代表小朋友應該睇呢d書同被灌輸咁嘅思想
都唔代表我地可以唔理

咁係唔係代表妖化呢個行為係無錯先? 人地做錯 唔代表我地可以容忍自己地方都可以做同樣既事 就係呢種人地都係咁 點解我地唔可以? 將一種錯既思想傳播出去
先唔講佢有冇妖魔化日本
啲文筆差到咁都出到書
啲小朋友正個作家係明星咁

果然洗腦要由細過開始做起 本書咁有問題都過到審核
有冇得同學校反映?

我覺得各位唔好太貼住先,問過一個做緊小學校長既朋友,好多時學校買課外書都唔會本本都睇。佢地睇完一兩本覺得ok就會買成套。

另外我都草擬緊一封詢問信俾小學了解情況。

睇完新垣結衣就會變返崇日撚

駁唔到
邊間出版社 又係中聯辦其下嗰幾間?
d字體同長輩圖一定有d關係
唔好意思,我只係知道尖閣諸島係屬於日本嘅
唔該劃咁比d小朋友睇
睇下你個南海九段線劃得幾過份
等d小朋友判斷邊個國家係軍國主義

Sry 冇咩歷史知識
google完都唔係好明
有冇巴打可以講下
痴撚線,慢慢咁洗小朋友腦
推上報啦屌
老實講 我地應該要學習下呢d 藍屍 點解佢地諗到咁多呢d 偷偷地洗人腦既野 我地唔去諗下用返呢d 野教返正確觀念比小朋友
例如香港民族 香港獨立
同日本右翼一樣, 個個國家都有妖化別國嘅作品嫁啦

講多次
個個國家都有唔代表小朋友應該睇呢d書同被灌輸咁嘅思想
都唔代表我地可以唔理

咁係唔係代表妖化呢個行為係無錯先? 人地做錯 唔代表我地可以容忍自己地方都可以做同樣既事 就係呢種人地都係咁 點解我地唔可以? 將一種錯既思想傳播出去

我發現有好撚多呢種奇怪邏輯既人存在 人地外國都係咁架喇 就變左果樣係係正確咁 唔知呢班人係咪食屎大
老實講 我地應該要學習下呢d 藍屍 點解佢地諗到咁多呢d 偷偷地洗人腦既野 我地唔去諗下用返呢d 野教返正確觀念比小朋友
例如香港民族 香港獨立

睇下香港出兒童讀物嘅出版社,中資集團壟斷咗大部份,書店又係佢地壟斷埋
唔該劃咁比d小朋友睇
睇下你個南海九段線劃得幾過份
等d小朋友判斷邊個國家係軍國主義

Sry 冇咩歷史知識
google完都唔係好明
有冇巴打可以講下

屌 歷咩史呀 南海都唔知 你應該唔係冇研究歷史 係冇睇新聞
搞大佢,諗辦法send比日本同美國,話比佢地知共產黨成日妖魔化佢地

支持
推上報
作者個fb page
https://m.facebook.com/120325021488444/photos/a.157423064445306.1073741833.120325021488444/657798527741088/?type=3&source=48

不如上面唔好加密
希望推到上報d記者會報佢地出黎

都唔知加乜撚嘢密
人地都開哂出嚟
上面巴打就玩加密

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20160630/mobile/bkn-20160630160837842-0630_00862_001.html

google吓已經大把佢兩公婆嘅新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞