香港奇撚怪嘅小朋友故仔書

328 回覆
17 Like 550 Dislike
如果我哋寫書,寫中國人事實上對香港造成嘅破壞,九七前後香港直插哩啲事係小朋友嘅書又有冇問題呢?本來透過哩啲方式教育小朋友歷史就係唔啱,將歷史,戰爭,政治幼稚化絕對唔係好事
真係唔好俾小朋友睇
完全係洗腦教育
連細路書都搞到咁
真係唔怪後依加啲後生唔想生小朋友
個小朋友一個唔小心就會俾啲咁嘅垃圾廢紙荼毒
推俾多啲人睇到
真係唔好俾小朋友睇
完全係洗腦教育

比起洗腦更嚴重,哩啲係對種族逼害
完全扭曲事實
事實係支那賤畜侵吞日本領土在先
俾班小學雞睇埋啲咁嘅垃圾
如果我哋寫書,寫中國人事實上對香港造成嘅破壞,九七前後香港直插哩啲事係小朋友嘅書又有冇問題呢?本來透過哩啲方式教育小朋友歷史就係唔啱,將歷史,戰爭,政治幼稚化絕對唔係好事

首先肯定你本書未必岀到版先
呢個真,
我覺得佢地呢個階段學歷史學時事,
係真係只可以冇bias咁陳述事實。
姑勿論本書嘅立場同我係咪一致
完全扭曲事實

本身就係no one fucking care嘅島,講到自己有幾righteous,貶低對方嘅存在
正常家長都唔會比小朋友睇呢啲書啦
少啲支那畜支那卵去日本唔好咩?
完全扭曲事實

首先唔講個島主權係邊個國家,
但係未有定論前你岀本咁嘅書教細路就一定有問題
何況d用字咁偏激
如果本書係日本寫話中國點點點
肯定成班癲狗會放哂岀籠
仆街用語咁蝗化,蝗語扮語體文
乜撚東洋鬼子
連風格都要抄其他小朋友書

好似老鼠記者

屌我初初都以為小朋友介紹老鼠記者我睇 點知係本咁嘅書

明抄
學歷史係件好事,但一面倒去屌鳩一個國家,都有晒方向有晒次序,立場,冇比學生思考,對與錯....咁撚樣叫作者,嘩屌
有四件事係唔可以教俾小朋友嘅
仇恨,色慾,盜竊,歧視
佢呢篇故事有其中三個,點可以俾小朋友睇?
正常家長都唔會比小朋友睇呢啲書啦
少啲支那畜支那卵去日本唔好咩?

學校點解會比D咁既書小朋友睇
學歷史係件好事,但一面倒去屌鳩一個國家,都有晒方向有晒次序,立場,冇比學生思考,對與錯....咁撚樣叫作者,嘩屌

係,將事件講到唔清唔楚,就不如唔好講。仲要有咁嚴重嘅偏見,今次真係教壞細路。
好擔心下一代會變成點?
要佢哋講蝗語又要睇咁嘅書
入到學校?!
21世紀仲用緊個閪腦諗嘢

好撚嘔心
嘩癡撚線,除咗唔用真名外,同北韓啲教材無撚分別
唔好意思我好眼訓
有心嘅可否幫手推一推post
我真係唔想睇住香港d小朋友學呢d垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞