支那武漢肺炎-全球疫情 討論區 01

5001 回覆
92 Like 4 Dislike
係咪驚內亂?整啲野黎轉移視線
日本仔話係咪好似平時咁唔講出口,要用導彈做求救信號,不過依家全世界都唔得閒理佢
我德國老細話佢地唔俾home office
亦冇人戴口罩
佢自己唔係咁驚但佢老婆好驚因為大左肚
我嚇鳩佢中左實傳染老婆
佢而家都淆底
咁中左一定傳俾屋企人係真
d病人連同導彈一齊射咗上天
挪威+1 Confirmed,Total:401
以色列+1 Confirmed,Total:76
Now news alert:
路透社: 泰國取消香港人免簽證安排
奧地利+24 Confirmed,Total:206
波蘭+3 Confirmed,Total:25
口罩唔係話無用,係話佢對消除疫情係無用.
你地唔好扮專家啦. 你睇CDC點講更實際.個個當咗自己係全能全知咁,ON99
個個戴口罩都清除唔到疫情架. 係要將D病患揾晒出嚟送醫先係路.
周圍都唔應該去
埃及同印度團證明d第三世界國家唔係無肺炎
係大部份人無錢驗 無機器驗
咁打咩鳩疫苗?有病咪去醫
你句野冇錯但呢樣野唔係二元對立
消滅唔到唔等如冇用
消滅唔到防亦擴散已經好有用

最尾個句回返俾你
南韓疫情受控,口罩嘅影響並不大.
主要係快速有效嘅測試將係街嘅大量病患揾出嚟送院.
大陸個個都戴口罩,一樣未受控架.
南韓受控
因為搵到源頭
控制左大爆發

首爾 都有爆發
依家係爭取時間控制

口罩點會無用
廣東一開始時成家5人中招
帶口罩小妹妹無事

口罩最大作用係防止傳比人
唔係防比人傳
口罩唔係話無用,係話佢對消除疫情係無用.
你地唔好扮專家啦. 你睇CDC點講更實際.個個當咗自己係全能全知咁,ON99
你句野冇錯但呢樣野唔係二元對立
消滅唔到唔等如冇用
消滅唔到防擴散已經好有用

最尾個句回返俾你

錯字
澳洲+2 Confirmed,Total:127
巴林+2 Confirmed,Total:112
香港跌到22
羅馬尼亞+1 Confirmed,Total:30
豬奶家下係進入咗無漢模式第二波,亦即第二波爆發孕壤期.
伊朗,意大利就仲係無漢模式第一期, 起碼有幾萬病患係條街
海嘯咁,一波接一波咁嚟.
睇返南韓,德國等北歐國家(法國西班牙不計)係快速受控,效率一流.
台灣則係慢式受控
美國則要等周五過後觀察喇. 因為好似試劑週五先全部到位, 若數字急速爆上,反而係好事.因為係街嘅病患仲有起碼兩千,盡快揾晒出嚟先會比較安全與可控.
香港則仲有起碼兩百幾病患係街.
日本係完全唔知佢做緊乜鳩,我諗係D市民主動自我隔離緊卦.好有紀律,呆晒咁.
瑞士+5 Confirmed,Total:502
日本好奇怪,初頭以為會爆到好似依家意大利咁
但佢又每日續啲續啲加,死亡數又冇咩特別
你D豬奶口罩模式係通嘅,支那蟈就唔會有第二波爆發架.豬奶家下係係個個戴口罩, 咁個疫情就無咗咩? no way啦.
馬爾代夫+2 Confirmed,Total:8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞