突發!又有仆街棄養

399 回覆
360 Like 9 Dislike
6千蚊救到一條命,我制
要幫手出聲
利申 : 服侍緊1隻主人
我主人都係叫波波 細細隻既時候俾人棄養仲要係斷左條尾(獸醫話應該係人為)

如果巴打你需要夾既留底連絡或者捐錢方法,我可以夾到

E-mail : Iphonemanhkg@gmail.com
可以夾手術錢略盡綿力
email: lihkgsherluck@gmail.com
加油樓主
樓主有冇paypal,放個acc出黎,等大家入錢籌下旗
多謝咁多位
或者我留底我tg 如果真係方便夾到錢的話可以tg我
https://t.me/aftol
多謝咁多位嘅幫助 好多謝你地
支持樓主, 保佑貓貓健健康康
前主人點解可以咁撚仆街 祝你全家仆街冚家剷

而家有咩打算

動物生命力好強
暫時我又覺得唔需要太擔心
唔好畀佢跑跑跳跳先

手術費呢個獸醫quote幾多?

六千幾

都好合理既傾錢

呢度三百幾個正皮,一人夾廿雞都夠數啦

其實呢個價真係好平
請有柄絲唔好放棄佢

我夾

我唔會放棄佢 寧願唔食唔飲幾個月 儲錢幫佢做手術

支持!

幾年前喺街執到隻英短,前後用左三四萬醫,係肉痛架
但幫到就幫

直到上年年尾去左
剛剛先平伏到再領養過
樓主可能我下講嘅嘢太直,希望你肯睇晒佢諗清楚

睇你個case竟然開始有少少明白點解19義工唔俾學生領養,就算佢地點19都好,都會帶病貓睇左醫生做晒手術先,唔理佢事後post單r捐款,佢地真係有做嘢

我無諗住你會問左有無人捐錢先諗手術,明明你之前先講屋企人好支持,點解而家變左你係佢唯一親人?(可能我誤會)
我想你知養隻貓真係好好彩彩先洗你幾百一個月
如果貪平剩餵乾糧可能幾歲就要食處方糧甚至長期病患成日睇醫生,嗰條數真係唔止幾千

我唔知你屋企經濟狀況係點,但幾千都要籌係咪要認真諗諗點解自己當初攬住隻貓要照顧佢一生?

同屋企人再傾傾,問屋企人借左先即刻去做手術
岩岩同波波睇左獸醫
原來可能之前跳過樓黎 盆骨斷左再加移位 要做手術
手術費好嗱貴

前主人

唔做手術會點?

可能情況會愈黎愈差
本來佢跳樓斷骨可以即時救 有機會駁返 但而家已經太遲 過左黃金時間

好奇問吓,醫完會好返幾多?

睇你個case竟然開始有少少明白點解19義工唔俾學生領養,就算佢地點19都好,都會帶病貓睇左醫生做晒手術先,唔理佢事後post單r捐款,佢地真係有做嘢

我無諗住你會問左有無人捐錢先諗手術,明明你之前先講屋企人好支持,點解而家變左你係佢唯一親人?(可能我誤會)
如果貪平剩餵乾糧可能幾歲就要食處方糧甚至長期病患成日睇醫生,嗰條數真係唔止幾千

我唔知你屋企經濟狀況係點,但幾千都要籌係咪要認真諗諗點解自己當初攬住隻貓要照顧佢一生?

我有問屋企人借 佢地都話條數我要自己負責返 但都會幫少少同照顧波波 個千幾蚊診金都係屋企人比住先 要還架 我而家又唔係唔帶佢睇醫生 就算冇錢我都會救佢
可能自己打得衰 應該係佢得返我地呢幾個親人
岩岩同波波睇左獸醫
手術費好嗱貴

前主人

唔做手術會點?

可能情況會愈黎愈差
本來佢跳樓斷骨可以即時救 有機會駁返 但而家已經太遲 過左黃金時間

醫返嘅話可以好似正常貓仔咁跑跑跳跳 不過佢嘅情況就會長短腳 要一段時間適應 醫生話有9成可以好返
岩岩同波波睇左獸醫
手術費好嗱貴

前主人

唔做手術會點?

可能情況會愈黎愈差

醫返嘅話可以好似正常貓仔咁跑跑跳跳 不過佢嘅情況就會長短腳 要一段時間適應 醫生話有9成可以好返

請電郵捐錢方法去 lamjoeshit1679@gmail.com

我有問屋企人借 佢地都話條數我要自己負責返 但都會幫少少同照顧波波 個千幾蚊診金都係屋企人比住先 要還架 我而家又唔係唔帶佢睇醫生 就算冇錢我都會救佢
可能自己打得衰 應該係佢得返我地呢幾個親人

咁依家夠6000,可以做手術未?
因為要儲夠6000都有排,佢個情況又唔可以拖
我的貓仔也是半歲大,很同情樓主的小貓。可否提供捐款方法?我電郵是hippojamesjames@gmail.com。

樓主養貓其實用唔少錢,過左呢關都要儲定d錢旁身,特別醫療開支,我隻貓仔兩星期前無啦啦口痕吞貓砂搞到係咁嘔,我睇醫生就洗左成千蚊,嗰日仲要即刻攞假返唔到工。我都預左有咩急病隨時要拎幾萬銀救佢。

不過,養貓就好似多左個家人,真係感覺好幸福架,自己為左佢食少d洗少d都值。加油,希望小貓快d好返。
樓豬留個tg啦, 我都想幫波波

或者我開過個新post 會唔會好啲
因為我有po左係上面 但好似冇乜人見到

或者我開過個新post 會唔會好啲
因為我有po左係上面 但好似冇乜人見到

好呀, 你開個新po, tg係第一頁應該易睇d
冇錢 幫推
多謝咁多位有心人
不如出post比其他有能力嘅巴絲養啦
養貓開支唔細 你屋企又要你還錢 等你大個仔有能力先再養
不如出post比其他有能力嘅巴絲養啦
養貓開支唔細 你屋企又要你還錢 等你大個仔有能力先再養

說話唔可以咁講
大家可以去新post到睇

(求救) 請大家救救被遺棄嘅波波
https://lihkg.com/thread/195933/page/1?ref=ios
好想養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞