突發!又有仆街棄養

399 回覆
360 Like 9 Dislike
樓主慘啦 噤就比橙色貓呃左

http://www.ettoday.net/news/20160303/656341.htm

屌完全一鳩樣 嗲到痴線,係咁喵喵喵,唔理佢仲會用手摸我頭,死肥仔
上年執返來果隻,依家係家中小霸王
諗返起站說執佢果日有貓義工想欄途搶貓,好在保得住佢。
Book左星期一去睇獸醫 希望佢唔洗做手術
唔係啲洗費就好金
唔係啲洗費就好金

俾住先囉
真係金會有巴打幫手
樓主咁醒留意到個箱入面有喵

佢係咁叫?

我都想發動技能

當然冇棄養冇浪浪就最好
唔係啲洗費就好金

手術費 呢到一人夾幾蚊都夠啦
見貓貓暫時自己去到廁所都好d

但腳仔問題可能有排醫,樓主同樓主媽媽要三思。

因為照顧受傷貓貓都有點麻煩

PS: 屋企曾經都養過好多隻貓 其中一隻身體好弱 見家人照顧都比較吃力
樓主需唔需要籠?我都係住將軍澳
有需要你就係ig dm我

我ig. munchkin_bb
點解我住左咁耐將軍澳都執唔到貓

我係屯門有好多貓 我都好想養 但本身唔知對貓定貓毛有敏感

白色個隻好靚
咁唔驚人應該本身俾人養開
可能真係有病
黃貓 希望貓貓無咩事
改左名未

樓主 如果隻貓健健康康冇病痛
正常檢查同杜蟲都係三四百 唔會太貴
如果唔好彩有傷有病 你想養佢而又負擔唔起 試下問啲貓group點搞 有時都見佢地會幫手籌下錢
不過畢竟長遠黎講養隻貓既洗費對學生哥黎講有啲大 最好同屋企人商量完衡量下先
好得意
樓主加油啊
如果唔好彩有傷有病 你想養佢而又負擔唔起 試下問啲貓group點搞 有時都見佢地會幫手籌下錢
不過畢竟長遠黎講養隻貓既洗費對學生哥黎講有啲大 最好同屋企人商量完衡量下先

無幾耐之前睇過一個差唔多一樣既POST
條友又係話係街邊執到隻貓>話自己學生哥無錢養但都決定要養>好多貓奴比哂成副架生>帶睇獸醫又話照X光又話做手術無錢比>開戶口叫人比錢佢

唔係話小人之心,如果無能力又要應付學業點解唔係度搵D有經驗又有能力既巴絲打拜托接養呢?我相信連登咁多貓奴肯定有D有能力又唔介意養多隻既可以幫手

條友又係話係街邊執到隻貓>話自己學生哥無錢養但都決定要養>好多貓奴比哂成副架生>帶睇獸醫又話照X光又話做手術無錢比>開戶口叫人比錢佢

唔係話小人之心,如果無能力又要應付學業點解唔係度搵D有經驗又有能力既巴絲打拜托接養呢?我相信連登咁多貓奴肯定有D有能力又唔介意養多隻既可以幫手

三色貓嗰個

如果唔洗做大手術 檢查身體 杜蟲 我都可以自己比返
好多巴絲打已經幫左貓貓好多 係時候到我幫返佢
我屋企人都唔返對 仲好樂意 琴日母親大人係咁叫我帶佢即刻睇獸醫
我地會好好咁照顧貓貓架啦

好在無搶到

D貓義工好鍾意攞走d貓b
博可憐又好(e.g. Fb 籌錢)
自己鍾意攬住d貓b又好
完全都係出於私慾

我屋企人都唔返對 仲好樂意 琴日母親大人係咁叫我帶佢即刻睇獸醫

樓主阿媽好好
其實最壞既情況應該都係傷殘
不過太多傷殘貓狗既例子,都係生活得好好
睇下隔離post linlin 就知
載住條尿片,腳行唔到但行動分分鐘仲快過正常貓(用雙手行)
我琴日漏夜搭的士比左籠、貓沙、貓沙盆、乾糧、濕糧比樓主 希望樓主終生照顧佢

好好人
代隻貓多謝你

樓主阿媽好好
其實最壞既情況應該都係傷殘
不過太多傷殘貓狗既例子,都係生活得好好
睇下隔離post linlin 就知
載住條尿片,腳行唔到但行動分分鐘仲快過正常貓(用雙手行)

其實見D圖唔似有咩野,因為去廁所都無攪到一身都係;係可能缺水,營養唔夠多D
我琴日漏夜搭的士比左籠、貓沙、貓沙盆、乾糧、濕糧比樓主 希望樓主終生照顧佢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞