致泛民:我寧願唔要1萬都唔想見到黑警多6架裝甲車

841 回覆
3429 Like 79 Dislike
咁我同意你呢個說法 呢招係好陰毒下
一萬夠我保釋?

唔撚要啦
沈沒大多數港豬藍蛆應該好沈醉去攞錢
我同意啊屌 果1萬我自己唔識搵返黎?
請用抗爭手段反對裝甲車 比津貼黑警
你敢反對 我敢投
反佢老母!!!
p牌推唔郁啊
話俾多啲人知
通過左,9月選完立法會反對番唔撥錢得唔得?
四隻腳 洗撚坐車 咪撚浪費我哋啲錢
係反對入面嘅黑警略奪資源
都唔分俾其他部門
唔係反對預算案呀!

會俾淫賤聯放大屌阻人收一萬架
南亞仔
[正視聽]回水,唔係派;預算案包括俾258億狗隊,當中加咗43m買水炮車
https://lih.kg/1898407
聽講過唔到財政預算案兩次行政長官必須下台
依家係呢一萬綁住左財政預算案,而個預算案批比班狗呢筆錢。

當然政府本身有臨時預算,買都係會買,但制度上玩法如下:

《基本法》第50條規定,若預算案或其他重要法案被立法會否決,特首可解散立法會重選,第51條規定若重選後的立法會仍拒絕通過預算案,特首必須辭職。
有時d野要接受現實,車佢買硬,你唔夠票反對,拉布政府就開心喇,比你拉1星期左右,e個星期就日日建制派政府開記招抹黑你阻市民拎錢

最後賤波一星期後剪布,你做既野根本阻止唔到佢過,仲比機會佢抹黑你打你9月選舉

唔好以為你好高尚唔想要果個1萬就全香港都一樣,唔好講淺藍,好多淺黃已經tg,fb為果1萬開心緊,你想斷阻佢地衣食?good luck
五毛開工了
其實都反對唔到 除咗贊同之外 其他選擇都會比人屌 真心難做
為咗拎一萬甘願比警曱拎多二百幾億乜都唔使做
要駁唔係冇得駁
話香港經濟已經夠慘,正苦仲要激起民憤
2020下半年繼續示威只會為正苦百上加斤
其實好多嘢都係睇佢要唔要駁
五毛開工了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞