我覺得自己之前係入左邪教 (4)

1001 回覆
152 Like 8 Dislike
咁係咪可以直接去facebook同佢對質
相信OMFGG巴打依家唔再上黎留言都係咁解(我有tg過佢),
因為發現事情到左一個樽頸位,
而自己親人已經深陷其中仲自覺過得好好;
如果團員覺得脫離親人跟著依個老師係幸福既話,
團員既親人又可以透過fb見到團員係安好,
的確係知道實情後就可以收手。

有啲人覺得我係類似思古井既存在,
我只不過係個擔心佢地心靈健康、佢地家人既退團人。
我已經甩左身,其實無必要理依理神神化化既人。
我已經盡左自己本份去將知道既人spread出去,
如果佢地家人睇到,起碼知道一個真相。

我係親眼見住佢地呀媽係fb留言、甚至踩上琴行或租屋處既人。
我係親眼見過佢地某啲成員辛苦到喊,
親眼見住佢地比人人身攻擊同威逼既人。
我無諗過到左依一刻佢地都唔願醒。
你地有無一秒係掛住過父母既懷抱?
有無一秒想像過當初無加入既話會點?

前兩日OMFGG巴打同我講,
之前兜口兜面見過Bell,
對方完全唔留情地轉頭走,
可見係依班人眼中親情都無依個老師重要。

係咪一個正常古箏團該有既樣,
大家都親眼目睹。
係咪一個正常古箏團應有既技術,
大家都有耳聽。
係咪真係好潮,潮到明星都抄你地,
係咪靚到女神咁既款,
大家都有眼睇。
我都無推波助瀾過,依啲都係真實反應。

所謂洗腦,就係裡面既人永遠唔識醒,
而且永遠都叫唔醒。

你地就繼續存在係自己好成功既幻象裡面。

我好撚攰
多謝各位巴絲打同傳媒一直以黎既關注同幫助,
多謝你地既信任
如今團員已間間接表示不想被救,
恕本人都唔再作無用功既努力。

你地拋棄左既親人,總有一日我會搵到佢地,
然後話比佢地知你依幾年係點樣傻法
算係相識一場,我真係盡左力,
之後話知你點都唔關我事,
依個網絡都唔會再幫你地班唔識醒既人。
既然黃咗咪攬炒囉
呢啲人唔撚抵幫
支持樓豬同傳媒爆大鑊
之前個post有張poly合照,果時仲未分得清變個係呀bell.
之前樓主話班團友個樣都麻麻地,我諗住都係果幾個普通樣是但一個啦
但點知反而係最好樣果個

之後再睇番佢ig, 兩個人咁。又再諗起樓主話呀bell果時點樣逼佢埋牆,講好難聽說話逼佢比錢。真係好恐佈。
依一刻好似乖乖女,下一刻就惡言滿口。。。

另外好奇到底佢平時點對poly班同學,仲有佢點都會有仔approach, 如果係有錢仔,老師又覺得ok應該會叫佢食,even呀bell本身唔鍾意(因為佢咁聽老師話)。
唔好玩到個page冇左就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞