我覺得自己之前係入左邪教 (4)

1001 回覆
152 Like 8 Dislike
係咪好膠(自覺係
唔好比佢停
樓豬你下個post 嘅名要加埋“老閪古箏團” 同邪教, 某啲資料適當地唔好加密

等啲想學嘅人一search 就睇到你啲post
你睇唔睇都唔緊要,
因為呢度應該好多人都當我係ON9,
但我都有啲野想同你講

其實我想講,
一個人如果真係比人洗左腦,洗左思想既話,
基本上無得救,

而家都要KEEP住睇精神科+
之前都要睇心理醫生,
不過個個心理醫生係仆街黎,
佢成撚日要人地答佢:你黎呢度有咩目標同目的,有冇一個方向你想要治療咁
成撚日要人地答佢,
去睇醫生就係想佢有專業既意見比返你,
佢就想你自己搵方向都ON99
所以之後都叫佢唔撚洗覆佢診,廢事浪費大家寶貴既時間。

除非
1。受到外來巨大衝擊(心理或生理肉體)
2。將 受害人 從惡劣環境中完全隔離再進行返正常洗腦

我自己本身因為屋企人+
以條仆街唔知係唔係女朋友既女仔
(我後來先懷疑佢有精神病,
因為佢比佢初戀背叛過就覺得全天下男既都係仆街都係會出軌,
所以經常打我同鬧我)

後來我都唔知點解顛顛地,有一次拎刀斬撚爛左我條仆街老豆個實木櫃
因為佢細個個時佢曾經打過我地,
所以我個晚痴撚左線咁「報仇」
重因為佢地,我身上面重有一個傷係永遠都醫唔好
(普通科醫生都證實左,轉介去睇專科,等到仆街公立202X年)

其實精神病好易睇,簡單啲納入就係
男既:想斬人
女既:想自殺

以前條仆街女就係成日都想自殺個批,因為佢比佢初戀背叛過。
當然而家佢應該都好返好多,而家應該風流快活緊
(緊係啦,當時有我呢條ON9仔比佢打比佢鬧)

後來我都痴撚埋線,發左好多大大小小唔同既顛之後拎刀想劈我屋企個條死老野,當然無劈因為我有小小潔癖,如果一劈人條頸,啲血應該會噴到周街都係,因為有排清理。

因緣際會既情況下,有2條友帶左我去日本,
之後我就好鍾意自己一條友去日本啲神社佛寺參拜,
可能係啲神神佛佛打救左我,
唔知點解我覺得去到個啲地方心境會平靜好多,
一返到黎香港左又好燥底可能香港啲樓太密,
搞到啲人都易痴線啲。

至少所謂既正題,
我覺得你可以做既野有限,當然你可能都想盡力幫佢地,
但如果係佛家角度,可能一切都已經注定,係因果
每一個人都有屬於自己既 劫 ,要靠自己去渡,
外人幫自己唔到。
你無法叫醒一個裝睡的人
解鈴還須繫鈴人,心病還需心藥醫

佢地要自甘墮落,你可能係佢地朋友,盡左義務就算啦,
你應該重有自己既人生。

其實就好似韓國新天地教會,有16萬人,你救得幾多個
當然你揚開件事都好既,比多啲人提防
不過呃人同被呃一切可能都係因果

其實我都只係一個普通花生友
之前有睇過你第一個POST,再睇已經係你第4個POST
普通花生友,入黎睇下J圖
(你身材都幾好,好似又滑又白

不過啲人似乎覺得我係人地打手 ON9仔 balbalbal
唔識加密又要比人屌
唔知咩叫1001又要比人屌
甚至用半型全型英文中文數字都要比人屌
(分分鐘我個有錢客,有上連登,佢一樣係唔識加密同1001)
所以佢都應該被人屌

最後,希望你同你關愛既人都會無事,
因為我曾經都係個「思想地獄」入面不停打轉,
如果抑鬱係一隻黑狗,其實,好多人都有一隻黑狗,
香港地普遍壓力大,好多人都有抑鬱/隱藏抑鬱而未被人發現。
加油啦,以前我都好怕事,而家?

全球瘟疫末日審判,
得閒屌我,不如上網用
強制檢疫人士居住大廈搜尋器
By 《蘋果日報》數據新聞 on 28 Feb 2020

搜尋下自己附近有冇隔離人士好過啦
https://public.flourish.studio/visualisation/1466094/

昔日寒山問拾得曰:
世間謗我、欺我、辱我、笑我、輕我、賤我、惡我、騙我、如何處治乎?

拾得云:只是忍他、讓他、由他、避他、耐他、敬他、不要理他、再待幾年你且看他。
你都可以出post啦 合格
這是bell姐
救世主
但樓主英門名係咩?
屌你老母講野有鄉音連打字都有鄉音就縮返入你老母個閪度咪撚喺度獻世啦老妖臭雞
一個*門*字只是(執著?
又不是問你, 別計較好嗎
你覆我個comment 我好撚計較呀
屌你老母
你計較飽佢咁
完全封鎖「Kagawa仔」後將隱藏所有該會員的主題、回覆及被引用回覆。如日後需解除封鎖,請於「帳號」內的「封鎖會員」中設定。
求你 不要 不要 不要(很重要
奉勸各討論者勇躍發表有利事件發展進程的有營養問題

Bell姐好索
更新資訊:https://docs.google.com/document/d/1fwoH7fn0ztb3i3MASKOZPxWVYis8doRLI4AFVdSfSHw/edit?usp=sharing

好重要!!
希望有追開件事既人都抽空睇一睇。

我諗除非有咩重大發現,
依件事會慢慢叫做塵埃落定。
我都會投入翻自己既生活。
感謝大家

事件內容整合:
https://docs.google.com/document/d/1Wq2YrdkcFryYIdQoQ-w_4juZ1yW64ZYH2gnTsTPGwyI/edit?usp=sharing
樓主會再開新post 嗎?
完全封鎖「Kagawa仔」後將隱藏所有該會員的主題、回覆及被引用回覆。如日後需解除封鎖,請於「帳號」內的「封鎖會員」中設定。
我無封鎖到你
「每一個人都有屬於自己既 劫 ,要靠自己去渡,
外人幫自己唔到。」
我本身有睇下啲佛學同故事咁,
都幾同意。
係啵,就爆
會開呀,等大家有個討論空間
唔要
同問
唔緊要,比個班ON9誤會唔緊要
靚女大波又白樓豬無封鎖我阻住我睇J圖就得
乜對家得咁少圖既
點都好,你身材樣貌其實真係唔差,
就算你真係搵腦細個種人都好,至少都要有本錢先,
起碼你身材正過班邪魔妖道,
你個樣應該唔差,希望你將來都會嫁得好,遇到個真心愛您既人

英國大文豪莎士比亞的名言:
「一直悔恨已逝去的不幸,只會招致更多的不幸。」

過去左既野,
的確已經過去左,
您而家可以做既野都有限。

不過可以肯定既係,
您比任何一個人都勇敢

件事完左之後,考慮下開始您自己既新生活
您應該都有屬於您自己既人生,
另外其實我都有追您之前個POST,
關於應唔應該比你細佬去旅行?
其實,我都係2X歲先開始坐過飛機,
真係大鄉里出城,
有經濟條件既就帶下佢去囉,如果無都無計,
等佢自己大個左先再帶佢去

加油啦樓豬你身材樣貌都唔錯,
將來肯定大把人追求您
樓主當時係團內既英門名可能都如上面既巴絲所說是教主大大 賜予的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞