[3萬Thx] 利物浦 vs 韋斯咸 III

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
西波西時間
【物歸原主】

James Pearce獨家報導,比錫達斯無意啟動買斷條款收購卡利奧斯,佢將會季尾重返利記,但相信夏天會正式離開利記。

報導指卡利奧斯好難重新打入利記隊中,佢本人期望轉會尋求新發展,利記當然持開放態度。

艾利臣下季理所當然繼續成為利記首選;阿祖安會繼續任副手,雖然有指佢可能重返母會畢貝迪斯,但JP指佢喺更衣室深得隊友歡心,亦欣然接受擔任副選;利記傾向借走基利赫,所以正考慮係咪同朗拿根續約,高普極為欣賞佢嘅態度及決心。

https://theathletic.com/1618730/2020/02/21/loris-karius-liverpool-return-contract/?source=shared-article

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12LFC
slow
朗拿根都續到約
model返德乙啦
slow
躝啦,真係唔想再見到佢,惨痛回億
決定呢個星期開始潮撐埋拉素
推到lulu拎意甲
其實佢都係同一隊練波姐
有冇人知點解痴係膠度會長命一倍咁多?
同問
【享受工作】

朗拿根享受喺利記工作,認為隊內高水平成就幾乎完美無瑕嘅成績。

「我唔會因為能夠成為利記一份子就自滿,因為假如我連操練都做唔好嘅話,我會對自己相當失望,每一日我都希望將自己之前嘅不足做得更好。」

「隊友嘅讚美『做得好』、『你今日著晒火』對我都係努力嘅回報及肯定。舉個例得到沙拿或米拿嘅誇獎會係另一股動力。當同米拿、軒達臣或雲迪克等高質素球員做隊友,你絕對唔想因為表現差勁而令佢地失望,所以就算操練都要有好表現,避免俾佢地狠狠訓斥。」

「呢個就係球隊要求嘅基本水平,例如沙拿丟失控球,佢地一樣會有碗話碗有碟話碟作出批評,正正大家都追求盡善盡美,所以落到場交出好成績絕對唔意外,整體水平真係高到誇張。」

「有時會聽到其他球隊其他球員話某啲球員從來唔著緊操練,總之落到場交到表現就完成佢嘅工作,喺利記唔會有呢支歌仔唱,操練唔落力就唔使旨意落場,就係咁簡單。」

「每個隊友都係非常專業,以前我會好天真咁諗英超球員都係悠閑寫意,好多人週中又唔使比賽,得閒仲可以周遊列國,生活美滿。但我加入利記後終於明白單單操練已經令行程密密麻麻,而且每一日都要付出百份之一百,落場時表現駕輕就熟正正係因為操練下咗好多苦功,場上十分鐘,場外十年功。就好似一個拳手,最辛苦係操練,正式落到場先係真正享受。」

「我啲朋友會問我邊個球星最好人?!邊個點?!邊個咁?!我好老實咁講呢一班人每一個都係非常好嘅隊友,大家可能未必相信,但係千真萬確,所有人都有相同嘅目標。」

「星期六贏完波,星期日操練一開始會先喺更衣室開個短會,高普焦點就係『下一場!』,今季大家都係目標一致,首先要做好下一場。我地唔會多提冠唔冠軍,從來無人會開口提及,大家只關心只專注贏波。有啲球員甚至連我地踢咗幾多場拎咗幾多分都唔清楚。」

「事實上,喺利記呢半年我嘅動力比過去五年都高得多,有啲轉會未如人意或遠低於個人期望令我好沮喪。喺利記每一日都要證明自己值得處於高水平,呢個就係成功嘅動力,我要作出精彩撲救,我要做一個平易近人嘅球員學習同大家相處,我好享受工作。有人可能會諗我係喺度等退休,對足球已經無慾無求,但對我黎講係以另一個方式去體會足球。」

「我已經喺球壇打滾咗二十年,我要證明自己過去咁多年唔係白過。」

「艾利臣係我認識嘅人中最謙虛嘅一個,亦係目前世界上最強嘅門神,佢令一切都變得好容易,無野係做唔到。睇精華片段可能只會睇到佢全場得一個撲救,但如果細心欣賞九十分鐘比賽,就清楚佢嘅貢獻唔止咁簡單,佢係由內到外影響緊球賽,每一個判斷或決定、處理及傳送都係頂級。」

https://www.liverpoolfc.com/news/first-team/386885-andy-lonergan-liverpool-standards-interview

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12LFC
利包皮去到史雲斯都唔算多產
係咪可以放棄
大慨2場1入球 還可以既
唔算少
但都係可以放棄
迷朗
你睇佢踢波個章法 會覺得佢踢毽多過踢波
正皮比topic
我屌
werner加盟未
又話4月前要買
佢中文幾好
我朗
我朗 入過波 普雷斯頓 出賽207 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞