[正視聽/求真相] 口罩工廠係黃定係藍? 請一齊研究

228 回覆
113 Like 2 Dislike
啱啱碌FB見到,Dr Kwong似係講緊呢間嘢

022505【自己歸隊】

1. 以我所知「所有」香港人隊都冇「口罩機」嘅原料。

2. 有「原料」嘅工廠,如果出產前出古惑想 HK MASK 收皮,自己歸隊,咪再想我幫。

3. 為咗香港人有口罩有酒精,我可以同「明刀明槍」嘅「藍色企業」合作,但唔會同「古惑」嘅企業合作。如果我再幫你,小心我最後影低你間廠「最唔見得光嘅嘢」放上網。

【所以你可以自己歸隊,咪再搵我幫手,包括搵原料!】

4. 已經「放棄口罩機」出産口罩嘅手足,我同你保證,你已經好叻!!

5. 咪睇少鄺爺!

HK Mask口罩設計圖樣下載: http://bit.ly/2HLPDwd

https://www.facebook.com/DrKKwongChem/posts/10157888682862158
政府靠住"資助本土口罩工業" 利益輸送嘅同時亦一定會brag自己有做嘢 呢個基本上走唔甩 而呢間嘢係藍底 而一定會攞完資助 再幫政府brag 所以佢哋connect就一定
另一方面 第一起碼俾人知呢間嘢係藍 第二如果佢回唔到本 亦係一件樂事
我認同喺口罩方面 的確係有迫切性 只係可以嘅方 寧願推崇其他好啲嘅options
好同意!!!!!!!!! 應該要建立黃色口罩工業/進口商
唔想幫襯藍絲................................................
推!!!!!!!!!!!!!!
push

唐家輝係養心殿股東之一
消息來源:藝人

哇屌 仲要直情係股東嚟 藍撚到漏汁喎
藍到爆 成班手下都係藍
啲藝人係咁嘈緊
大家千奇唔好比啲仆街洗底同食人血饅頭!
阿哥你講緊五金廠呀,仲係粗料嗰隻喎
唔該晒清
公司註冊處資料

三位董事分別係:
方兆祺
李嘉榮
楊正賢

唔見有果位神秘的唐先生個名
高招,有咩事,走佬走得快啲。
仲可以理直氣壯卸膊唔關佢事。

可憐的投資者

剛剛朋友問,依間藍定黃?
我剛睇完大家上面d野,再家佢fb (口罩工廠)寫既野
我諗大家唔好買,佢唔會係黃,唔似中立,紅底成份多
應該騙到一d人幫佢扮黃

幾點以下大家點睇
1. 好似k kwong 講,依家大陸係唔比料香港,佢可以早過wiki開機?
wiki 都已有中層原料係手,都未開機,佢可以早過wiki 就怪
2. 唔好以為搵班後生就係黃,有可能比人利用左唔知(因有可能想幫手為香港出力)
3. 重點少少,佢地又係搵ann 姐果間驗 - STC, 個TEST 只係TEST 材料無菌, 唔係成品無菌. 唔係TEST BFE, PFE, VFE 等
重要佢係用 GB 標準TEST (點解唔用EN 標準, 或 ASTM 標準)
(我未睇番ANN 姐果份係咪又係STC, 但無記錯係, 唔使回力標, 一陣打完再去搵)
4. 按依家原料價, 同佢定價, 好鬼
佢果款20片/$20, 唔知用咩料生意, 因蝗国同印度等都偷料, 用晒三層無紡布做, 即係無咩用, 帶左重害死人
佢D 貨名又鬼, B95, P95, B99, P99, V99
V99 佢都要賣150, 即係都唔係真平, 咁原料貴, 暫時依個價可以
但佢無証書, 佢張只係材料做左種菌, 唔係做左EU 既V99
咁個價就有問題啦
5. 再講, 起一間無塵車間, GMP (唔好吊我, 因我真係只知咁叫, 因我工廠剛剛都搞緊, 有正式叫法話我知, 我改)
佢講佢起首500萬
我其中一條LINE本想改做無麈, 攞埋GMP (最普通果隻), 前前後後都要成200幾萬 (連條LINE同其他配套)

咁佢部機幾錢?
成日廠改做無塵幾錢?
廠房空氣驗左幾錢?
廠房租金?
材料成本?
人工?

唔係話次前做開食品工場就得, 都唔同 (點解成件事又咁似工聯會?又係食品工場?)

宗合以上, 我都係覺好鬼, 似藍營想要資料, 又可拉攏回之前唔前左既票

開放討論
唔講藍黃
最主要我覺問題又係張証 (查左, ANN 姐又係搵STC, 時間又係差唔多, 2月底)

只係剪左D 料去驗, 又唔係成品驗
做LAB 就明我講咩 (我係叫LAB 幫我做, 蝗国既lab.....咩都做得出)

又無証明成品出嚟係過到細菌測試
又無証係有關BFE/PFE/VFE 等標準

咁買嚟做咩? 同用布口罩, 日本紙巾口罩有咩分別?

好撚伏
push
【港產口罩】口罩ASTM Level 1檢測肥佬 唐先生:短期內再檢測闖關
https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200312/QRGWN5HLPLCELQB72J4MIFSBOI/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞