[正視聽/求真相] 口罩工廠係黃定係藍? 請一齊研究

228 回覆
113 Like 2 Dislike
聽把聲已經認到佢
利申:好多年前有工作上合作過

咁佢公司咩朵呢,我諗行內人都好清楚唔駛多講
至於佢呢壇野咩資金來源呢
我唔知都無興趣專登去索

至於之前有人post個條link
只係講三樣個人感想

1,佢個啲片,近九成都大陸資金大陸播,從來都唔關你香港人事

2,佢絕對唔係啲咩老實商人,小妹甚至佩服佢添。咁自己諗下幫佢打工個班有咩待遇啦,我就見唔少人辦喇

3,係以後嘅日子,可能情況下,我都唔會選擇同呢個人合作
一直覺得佢地一定唔係黃 係黃會直接講 無可能會突然用咁多錢
推 睇定啲先
我都有朋友中過招。。。
商機無限之。醫護集體大移民
https://lih.kg/fckKtS
真相2.0

搞手/發起人?
所謂的電影人唐x輝先生

資金來源?
唐生及數位受害者,當中包括親中擁抱大灣區既太子爺,大陸金主,大陸的電影人(因為唐生一直都係拍大陸片,所以所謂的電影人都係嗰啲唔多出名嘅親中電影人)。唐生用佢一貫嘅做法,表示宜家一罩難求,今次投資一定回本,而且係短時間1萬變10萬,仲唔哂擔心自己冇口罩用去叫人去投資,大家一見「口罩」就癲撚咗咁,就咁就好多人落左搭。

紅/藍/黃?
本身唐生好明顯就係紅底喇,靠親愛的中國搵飯食。至於係唔係藍,大家自行決定喇,如果係黃,點解唔夠膽大大聲話比人知,怕什麼呢?怕中國班米飯班主之後唔比飯佢食? 人家都要留一線回歸祖國的懷抱。

低人工?
跟開唐生就知佢出名刻薄,最興唔出糧,拖糧。相信好多小朋友唔介意幫香嘅出一分力做義工,但如果要幫呢個人,我就勸大家三思,首先你要唔介意冇糧出,第二要二十四小時on call,第三你要預咗咩都要做。 佢呢個仆街就係想利用班小朋友熱血去免費幫佢做野,咁佢又可以慳一筆人工,又可以賺多啲。至於佢會唔會賣小朋友資料,咁大家真係要小心喇,呢啲咁冇品嘅人,有錢賺咩都可以賣,更何況佢係親中國的。

走佬?
我聽個地產經紀講,佢根本就唔係10萬租個廠,佢要個業主半價租比佢,話佢地係做慈善,係NGO,而且要業主免佢4個月租,要短租。因為佢講到明,過左個疫情,佢就冇生意,就唔會做。換言之,佢係發國難財,吸完水就走。 明明冇申請NGO 就話自己係NGO。明明發國難財,就吹自己係良心企業。唐生有良心的嗎?有就唔會搞大人個肚走左去,個仔又唔理又唔養。搞完一個又一個,勁仆街,佢都唔知搞大左幾多個女人個肚走佬,劈低啲仔女比啲女人自己養,自己就一毫子都唔比,咁撚仆街嘅男人,走佬當食生菜啦!

點解咁神秘/唔覆留言?
原因好簡單,成班人唔見得人,加上佢根本就唔識做生意,佢淨係識呃人比錢佢投資。宜家係人見口罩就發狂,佢地就係睇中人呢個弱點去呃人去投資,去買佢地啲口罩,去發國難錢,其他野,鬼理咩。話明做短期,根本就唔會理個品牌聲譽好唔好,衰左咪關門大吉,返上去投靠偉大的祖國,洗鬼理你地班人咩。

口罩合規格?
好多人都知,冇塵/冇菌室係需要測試,最少要一個月。口罩測試又要一個月,前後差唔多要2個月。 所謂的濾層合規格等唔等於口罩合規格,咁樣斷章取義,你地自行決定喇。

待續。。。
推2下
唔該晒 少開post開錯咗喺政事台無人理

有線訪問cap出黎,另外兩個可以出全名,唯讀呢個唐先生
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1373754969483234&id=186040714921338
摩擦力
堅勁摩擦力
Push
PUSH
樓下有 有線嘅cap圖 嗰位唐生勁唔見得光咁
唔該晒清 狂些牙咗你呢段嘢去啲口罩工廠post度 希望多啲人知
李國權算左膠咩 唔係算激黃咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞