[正視聽/求真相] 口罩工廠係黃定係藍? 請一齊研究

228 回覆
113 Like 2 Dislike
就算無無菌消毒室生産既都買

唔合規格都用 咁不如翻洗重用啦
每個人自己嗰條道德底線都唔同
有人肚餓見到吉野家會食 有人會揀忍餓行多兩個街口幫襯黃店
同樣 口罩呢方面係咪絕對無其他option? 有啲人可能肯帶豬咀 有啲人可能願意俾多少少錢買 有啲人唔會
我出個post唔係要叫人唔好買 而係提供最真實嘅資訊 幫人去做抉擇
而黃藍 絕對重要 即使幫襯藍店 都一定要知 知道自己係俾緊錢啲咩人 呢個係做文明人應負 對自己對社會嘅基本責任
知道自己使咗啲錢去邊 其實好基本 幫襯與否就係底線問題 唔同㗎
無菌消毒室其實係口罩必需嘅
工廠污糟還污糟 起碼有消毒室可以消消毒
如果無 個工廠又污糟 咁不如買啲菲律賓口罩啊 救救口罩啊 印尼口罩啊 俾少少心機搵 仲平過佢$1/隻 仲可以唔使幫襯中資藍底公司
上面有人cap圖 有個partner係超級藍底藥房太子爺喎
唔好用不推文 幫手推推令多啲人知個真相
唔好用不推文 幫手推推令多啲人知個真相
btw 即係k kwong自己搞一檔 另外又幫姓唐呢個搞一檔?
一定有一大班人背後偷偷地支持
藍到紫
agger
有罩便是娘 見罩就濕撚晒 上面都有啲咁嘅留言
「所有工廠都污糟」👈🏽你嘅水平與見識係咁
正視聽 依班仆街趁亂呃錢
都幫手推下呢個post 上咗熱門
【黑心創辦人大揭秘】口罩工廠 Mask Factory
https://lih.kg/1896058
支那味濃
不得不提
怕唔怕啲嗰人資料攞嚟種票
以佢嘅前科 怕唔怕俾到錢收唔到貨
收到貨 佢無無菌室 怕唔怕口罩有菌?
自行衡量風險
抗疫問題上 大部分人都會自身安全健康>政見
正如樓主所講每個人對黃色消費嘅定義都好唔同

同時所謂黃藍店嘅定義社會上都層出不窮 亦都相當主觀缺乏合理解釋嘅判定

個人意見 立場有啲複雜 只要呢間嘢合符製造標準 合理價錢出售 唔會選擇去攻擊 反而會支持 但自己唔會去買 因為立場不清晰

至於抗爭層面上 呢間係黃固然係好 如果係藍 我哋要識捉重點 分化藍絲同政府嘅關係
i.e.連藍絲都唔相信政府抗疫措施 要自己製造

事實上藍絲好多都屌緊林鄭廢
如果畀政府同呢間嘢connect到 就會為政府鞏固支持者
呢個時間你寧願忍辱負重分化佢哋
定不斷網上攻擊製造機會令佢哋reconnect?自己考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞