[正視聽/求真相] 口罩工廠係黃定係藍? 請一齊研究

228 回覆
113 Like 2 Dislike
呢個post 係咪開錯台所以上唔到熱門,不如開過第二個台啦
Push
好大機會 係咪應該時事台好?
不如你開 我幫手推
亦都可能一樓唔夠清晰簡潔,其實好多人(包括我)見到一樓成千字仲叫人自己睇幾條片搵證據都會好快上一頁
我知錯喇 帶得太多頭盔先入正題 變咗唔夠爆 唔夠catchy 標題又係
睇到佢寫曬PVB99就覺得好可疑,點解全香港得佢咁快話到自己口罩係99%過濾,而且99%係astm2,一般口罩都係得95%
雖然唔夠口罩用 但聽日都係唔夠膽登記
push
要多啲人知呀

confirmed係德仁藥房
但德仁藍咩? search過佢間野都算冇抬高口罩價賣。 利申唔係住葵芳唔知頭唔知路

點解?小心睇清楚,佢指佢哋嘅過濾層係咋,唔係口罩 😂 你懂的
很便宜,不如合資😂😂😂 騙局受害人,佢個樣就知自己變咗水魚。
當佢間工廠立場咁唔分明咁有嫌疑, 我覺得已經可以唔洗幫襯, 仲洗諗咁多
ching摩擦力強
有識嘅電影人都認為佢臭朵,以下為轉載

首先,知道大家見香港人口罩,港人自救,就好感動,兩盒,thx!
但都睇清楚這所謂電影人的背景,及過往事跡才去排,或申請加入!Thank!

#口罩工廠 #MaskFactory

//呢間野係唐x輝搞,佢係奶中共嘅賣港賊。佢嘅臭史應該遍全討論區,大家搵下就知呢個人嘅人格低賤,只係一心想發國難財點會真心幫香港人,賣口罩比你同時將你啲資料賣比中共,叫啲小朋友去做平價勞工,轉頭就高價賣比香港人,免費送比中國。

唐生並不是記者所講咩文化人,只不過係靠大陸賺錢,刷中共鞋,自稱係導演,專呃香港人錢去投資,送錢比中共嘅濕9,受害人多的是。

呢個唐x輝專拖糧、唔出糧、欠租,簡單啲講就係一名無賴,佢10年前有間廣告公司叫banxxa ,好多人比佢拖糧,欠薪,行內出哂名。好多幫佢做完野都收唔到錢,要打官事。今次又係呃小朋友去幫佢做義工,啲小朋友做完嘢唔洗諗住會收到錢,因為佢係唔會有錢出到糧。

佢仲有一招係關門大吉,逃之夭夭。當年佢間banxxa,就係用呢招,呃人入股上市,自己cap 左水就成間公司關門。

先唔好講佢啲臭史,講番呢單野。 首先,部機,人地王生親身去台灣買機,佢話佢係印度買機,大家諗下係印度,請問唐生有冇親身去印度睇機、試機? 就係靠幾張相幾條片就話比人聽訂到機,月中到,仲話人屈多佢20萬? 對比人地王生係專登開高價去買入,一睇就知高低。 第二,原材料,拎住幾塊布就話自己搶到原材料,唔該大家睇下,隔離位王生,人地係一箱箱,一卷卷,已到貨,齊齊整整係個倉到住影,佢會唔會似呃人多啲? 第三,截稿前先完成租約,下星期就試產,大家都知道整口罩要用無菌室,係一個冇安全驗證既地方做一派冇安全認證嘅口罩,咁呢批係咩口罩? 「黑心口罩」,大家敢唔敢用? 再者,一個口罩要2蚊,一盒50個就要成100蚊,咁同食人血饅頭有咩分別? 分別就係呃你錢同時,賣你資料,用小朋友嘅熱血去奶中共,將做出嚟嘅口罩送比中共,刷中共鞋。

大家自己諗下做唔做得過,買唔買得過//

信唔信大家自行決定。
電影界朋友回覆:
+++++++
唐X輝。人稱:家輝,卡片有隻banana. 暱稱「笨靚娜」。
呃錢、拖糧、朵好臭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞