我覺得自己之前係入左邪教 (3)

1001 回覆
89 Like 1 Dislike
唔係神通廣大,不過係經常吹噓自己背景同歷史,
又講好多好多野洗你腦,一兩年咁聽落去
啲妹妹仔就會覺得佢好勁,係人生導師會救佢地出困境
睇左樓主既文筆,有文有路 又唔似咁低智
樓主有無驗過係咪弱智
係既話報海關可能告得入
錯,當時佢就坐係隔離聽住同默許,
完全無阻止
人地講左係家庭因素同心靈薄弱
膠都費時比
無聯絡到之前既成員,所以唔知,
但我除左聽老師同核心事後講佢地壞話外,
都無講話做過啲咩

依家我退團都印證左無事,
後來路上遇到過一個退左團既女仔,
離遠睇有男朋友係隔離,
應該過得幾開心

只不過我依家唔止退團,
仲要爆佢地大鑊,
就唔知會點喇
成單野好唔合理wo
就算同屋企人關係唔好,都會有同學有朋友,學樂器既書友仔
唔識討論下?個個月交4000,又話租屋搬出黎住,無識過男仔 男友 傾訴過?
如果以上都無發生,咁其實係樓主有問題 未必關老師事
人係好迷失既時候 突然有人關心自己 咪當老師苦海明燈咁 其實你有無睇晒樓主所有回覆 佢都講左當時入魔咁 有人勸佢 佢反而同左果d朋友反面
我明有時可能有d位古古怪怪咁 例如對左幾年 但唔係好認到個樣
同埋個老師同個三條核心係有問題架啦 佢恐人同洗腦式灌輸d古怪野比d年青人喎

我明白係可以懷疑🤨 但你本身都未睇晒所有野就一野得埋去樓主度....
追post啦,
為你依種唔友善既懶鬼成日重複講野真係會攰

未識老師前或未受洗腦前,
係有同中學同學兼男朋友傾訴過,
佢地只能理解你、為你抱不平,
但問題根源都無解決到,
繼續抑鬱同難過。

依個時候老師承虛而入,
以一個過來人、善解人意既長輩、會幫助你既精英等形象去接近你。
「只要加入團隊,我地就會幫你。」
「等多排,覺得你適合入團再拉你。你依啲朋友無乜用,團隊裡面既人都有家境,可以實實在在地幫你,係真正既朋友。」

後來搬出黎已經被洗左腦至少兩年
當然中間都有受唔住壓力同家人、朋友或同事傾過
(有舊同事出左黎相認)
無奈人地唔信我講既野係真/ 覺得我怪而疏離我
再加上我怕三核同老師既背景,
相信佢地所講既報復

所以明知有咁多人叫我遠離依班人
我都苦苦堅持,唔想對方透過唔知咩權勢影響到我家人
另外又on9相信老師係為左我好先會咁

Btw你問既係咩問題黎 點解我搬出黎住就一定識男友男仔? 點解你淨係問男唔問女
我想講 朋友 書友仔 琴友,搬埋出黎住,人大左拍下拖都好合理,所以想理解下點解樓主你好似無咩人幫過你咁姐,另外既然你都開得post,直頭爆曬佢d資料出黎,洗乜驚,如果真係邪教 香港人一定撐你,唔需要怕有人復仇,要怕都係對方怕
而家你要討回公道
😂😂其實真係似信宗教咁 等如有人話你知信耶穌上天堂得永生 而家就信老師 無煩惱第日疊水
再重復多次佢特徵:
黑長直髮,及腰多少少
生完女發福,肥肥地
愛著sporty鬆身衫褲,再配個名牌袋
虎牙(僵屍牙),棚牙唔齊
鍾意素顏,從不化妝,連有色唇膏都唔上

偏後生女樣,唔算好醜但都唔靚
身高~160cm(佢有提過)

自稱有好多大型演出經驗,
但管理我地團後就無過樣或演出。
有時會帶隊,係我地演出時揸機影相影片。
所以我先覺得似邪教,老師已經權威到變信仰咁
朋友有幫、家人都有幫過啲,
但自己執迷不悟被洗腦,
幫左都無用

你試下勸一個基督教信徒唔好再信神,
世界上係無神。
正常信徒都會不斷同你理論,
去維護自己心裡面既神與信仰
The same
爆自己手頭上既資料唔難,
甚至都發送左部份去蘋果,
問題係無回音。
只要有記者或傳媒肯受理,
我當然會爆曬出黎。

我都一直回緊大家問題,
去透露更多信息
加油呀樓主!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞