我覺得自己之前係入左邪教 (3)

1001 回覆
89 Like 1 Dislike
唔發生都發生左,唔會怪責任何人
有勇武有和理非,大家都係人,會有自己既立場
依家既問題係我點抉擇

的而且確,我出依篇野個陣已經有諗過有一日會比班人搵上門,
但我當時係好樂觀咁諗:
靠依個Post至少收集到一定證據,穩固左先。

到左依一刻提早曝光,我決定順水推舟,
有幾揚得幾揚,透過各個渠道發出去,
等更多人知道依個團攪緊乜鬼野

大不了攬炒
反正你都毀左我原本應有既人生
依啲唔係錢可以解決到既野黎,
你必須要為個啲失去左粒女既家庭負責。

我當初傷到我家人渣都無得淨,
另外我消耗至少兩年時間漫無目的地打工打工打工。
當初山窮水盡,問你無法同時兼顧學業同打工比學琴錢同屋租咁點算,
你竟然默許我退學。
如果你真係為我著想,點都唔會咁講。
佢上面咪應左囉
本身樓主都話搵左傳媒想報但冇人理 即係有意公開啦
熱門3個post ,對家有咩可能唔知
個作者又收到匿名人恐嚇叫佢刪文
叫返當事人搵佢講好正常咋下化

邊個最想樓主單野揚唔撚到出去啊
我回應果陣未碌到去 sor呀
臭串三核既家人點諗,
我真係無心思去探究。

但我比較熟既一兩個團員佢地係唔臭串既正常人黎,
來自單親家庭,仲要係獨生女。
可想而知對佢地既家長打擊有幾大,
比起家長我依家更擔心既係佢地既心靈,
睇怕係一直迷茫又唔知走唔走好,
但又一直捱苦見唔到出路,壓抑到傻

睇到依個Post既非核心成員們,
我希望你地用所剩無幾既獨立思想諗下:

佢對你既管理方式係咪真係幫助緊你得到想要既野?
依啲野,明明係你靠個人努力就可以得到既野。
佢所謂既「幫助」,有無自由自在﹑有獨立思考咁快樂?
你捱左咁耐,有無得到顯著性既進步或者極大既幫助?
依種日子仲要持續幾耐,等到你廿中廿尾都見唔到出頭天先會醒?
唔通你既家人真係無關心過你,無表現過一絲愛咩?
你都大個喇,成年喇。
依家快快手翻屋企,過得唔開心咪又搬出去獨居囉,
總比一直受制於人﹑被威脅﹑被三核凶你逼你好!
你已經唔係果個無能力改變自己,必須靠老師既人喇!
食個飯先
頭先講到退學,
我醒起一單佢地逼我借錢比團員既笑話,
翻黎再講。
樓主加油 等你
岩啊,最起碼放張家庭相出尼。
就算blur曬其他人都好,呢啲真係屋企人先有既野
你要人信報你都比啲證據叫人信你
樓主都比人洗左腦咁耐,憑咩仲信你一面之詞
而老師,包括bell當時人都知道既野,如果要扮老師同三核有幾難。唔好企係度等樓主順手解救埋自己屋企人咁自私好無?大家都有老豆老母生,bell係你屋企人,其他女仔都有屋企人。其實bell離開你地屋企人都唔係冇原因,呢個關係到佢離家屋企要負好大責任,唔係啲咩「乖啦玩夠捱唔住就番屋企」。bell點都有份,直接間接地破壞緊人地既人生
等樓主
岩呀
幫你問緊啲記者朋友
有既就同你講

一直覺得好可惜
但我又唔係好知發生咩事
其實都睇到你原本唔係咁
因為同你相處都好好
只係唔知係咪因為佢地洗你腦
所以開始覺得有啲距離

一定幫你
個page係咪有張團體合照?
係由一個好聰明又有心理問題既人,
建立一個金字角洗腦組織,
從而獲得成就感。
不過佢話佢做既一切都係為左幫我地上岸

非常細心,連著住拉鏈外套拉鏈會有可能刮到BB塊面依點都考慮到。
同時乜都比個BB最好既,著名牌用名牌,買依樣果樣。
育兒觀都比較開放,唔會唔比個女掂野或探索新事物。
洗好多錢係佢身上,未夠兩歲已經去過好多國家,
離開前仲聽到話要幫個女入到名校
唔緊要架,你追下文,我決定左揚開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞