[信長][殘局]上級-25萬點打150萬?

471 回覆
23 Like 1 Dislike
比樓主攪到好想買黎玩 stream復活節希望有得平d

除咗 創造威力
我之後仲會玩埋 戰國立志傳
用龍造寺家,同毛利同盟,滅左阿蘇,相良,大友家.九洲就淨返我同島津鬥.經營左13年,織田打左大半個地圖,開始打毛利.過多2年毛利收埋皮.(毛利家最後一座城係我佔領,收晒佢啲人吾益織田 ) 之後織田就開始出兵打我 嗰save應該爛尾 冇勇氣繼續遊玩
我仲玩緊信長12威力加強版

除咗 創造威力

其實係將個內政更詳細 有自己地盤 仲有咩
咩game黎

除咗 創造威力

其實係將個內政更詳細 有自己地盤 仲有咩

想打柒老狐狸
我係西軍
用龍造寺家,同毛利同盟,滅左阿蘇,相良,大友家.九洲就淨返我同島津鬥.經營左13年,織田打左大半個地圖,開始打毛利.過多2年毛利收埋皮.(毛利家最後一座城係我佔領,收晒佢啲人益織田 ) 之後織田就開始出兵打我 嗰save應該爛尾 冇勇氣繼續遊玩
用龍造寺家,同毛利同盟,滅左阿蘇,相良,大友家.九洲就淨返我同島津鬥.經營左13年,織田打左大半個地圖,開始打毛利.過多2年毛利收埋皮.(毛利家最後一座城係我佔領,收晒佢啲人益織田 ) 之後織田就開始出兵打我 嗰save應該爛尾 冇勇氣繼續遊玩

見你有時講真田信繁有時講真田幸村其實係咪想暗示個歷史進程

Btw呢幾日買番隻玩先
如果玩真田會唔會有大阪城建真田丸呢一幕?
可唔可以阻止內鬥利用秀賴打爆德川(跟歷史既話)
睇完真田丸好撚想用真田打爆德川

Btw呢幾日買番隻玩先

我叫開信繁 但係無咩人識 幸村就大家都知

有真田守嘅城可以起真田丸
戰國立志傳 真田有好多劇情 可以打爆老狐狸家康 好鬼熱血

Btw呢幾日買番隻玩先

你可以睇我關西遊記 最後有講歷史背景
樓主依隻信長幾

好想玩,有冇SEED

Btw呢幾日買番隻玩先

你可以睇我關西遊記 最後有講歷史背景

隻驚非買不可
樓主依隻信長幾

好想玩,有冇SEED

信長14 威力 stream正版
樓主依隻信長幾

好想玩,有冇SEED

信長14 威力 steam正版
睇到樓主打前日忍唔住開左個save用長宗我部 先統一左四國再打左少少中國南部 尾刀左大友攞左一格九洲 然後同毛利同盟 九洲打左好撚多年終於收左島津 之後統一左中國 而家九十萬軍對織田八十萬軍 唔係好識用軍團搞到我後方啲軍力用唔到 有啲拉鋸 而家得返我 織田 德川同南部 南部收皮我就唔洗打了
睇到樓主打前日忍唔住開左個save用長宗我部 先統一左四國再打左少少中國南部 尾刀左大友攞左一格九洲 然後同毛利同盟 九洲打左好撚多年終於收左島津 之後統一左中國 而家九十萬軍對織田八十萬軍 唔係好識用軍團搞到我後方啲軍力用唔到 有啲拉鋸 而家得返我 織田 德川同南部 南部收皮我就唔洗打了

set佢支援大名軍團

set佢支援大名軍團

搬下根據地

set佢支援大名軍團

搬下根據地

早晨

set佢支援大名軍團

搬下根據地

早晨

戰況如何
要手動會戰,續隊拉死,不過悲觀d講句,你入到近畿應該就攻唔到,除非你斬晒佢d 85+
,果邊支援太,普通mode都難,上級真係幾近無可能

我玩得最爽三個save:
1.姬小路,用左廿年擊敗信長,然後冇晒對手了
2.能島村上,可以話係最高難度,好似玩左50年
3.九洲最最左上角果個蒲x定x蒲家,玩上級去到近畿係咁夾埋上杉北條打左好耐先做得低信長

你呢個save最大問題係關東大名都好弱
第十三年
76萬 VS 265萬

因幡佯攻但馬 丹後
發現 真田爸爸 100%機率會出姬路城 上去救鳥取
明智光秀會出8上城去救 此隅城

因此備前防線壓力大減
呢個會合 中國部隊稍作休息

唔可以俾戰神出城 因為本多終勝

攻陷此隅城 升職左大臣
當然人手不足 況且目的已成功 無謂戀戰
本多逃走咗去竹田城
我拎走城內部隊就急急撤離
因為後面有光秀

同時我開始四國反攻

能島我已經打咗好幾次
圍城位置上會被敵人前後封死
所以今次調動所有西國部隊總攻擊
佢無可能救得切
打咗最難搞嘅能島
輕鬆上岸 直指湯築

放空此隅城 成班智障仔幾萬人谷晒入去睇風景

同爸爸於鳥取城外交戰中 拖得一陣
俾啲掙扎你先
竟然打到佢連續3次混亂

湯築城已取 收隊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞