到底joeman 係咩來頭

1001 回覆
475 Like 24 Dislike
但咁近既微辣反而無合作
呢個真 唔講以為佢哋食開屎(冇惡意)

上次睇佢試泳衣果d片真係硬曬
見到你個名就知...
你不如問下點解Joeman咁既樣都可以日日中出你女神,玩到厭哂就飛左佢
瑀熙咁貪錢一定唔會肯公開關係
開工,冇時間睇呢個post
開定新post先
https://lih.kg/1886816
我而家都係睇台灣youtuber 間唔中會睇下九妹
之前見佢專做3C review 而家會有d talk show
同埋之前去郭台銘屋企開箱 送電話比佢媽 覺得佢d題材都幾好睇
剪接 講野分析都唔錯 但無追哂佢d片

見到上面好多人講狠愛演 本來唔識佢地
係幾個月前睇滴妹同佢地合作, 覺得佢地講野好爛 好尷尬
跟住先再睇佢地channel 睇佢地咩料
點知佢地channel d片好笑好多 on9得黎幾好笑 成日9up
雖然真係無咩營養 但係無聊睇下 笑下幾好
睇佢地教阿滴做abc個段笑撚到仆街 同埋蛇丸的一天 睡飽吃吃飽睡
同埋覺得佢地而家d片無之前咁好笑 d gag用完又用 咩6萬人團隊 咩風車 聽到笑唔出
btw 妮妮真係好靚女 不過睇佢ig同dcard 發現佢成日公審人 有啲扣分

睇完狠愛演開始睇千千 千千好正 樣算ok 大食 食野大大啖
食野個陣又會講下廢話 唔悶 同埋會講台語
靚女無偶像包袱好正
btw買左佢出嗰個千拌麵 香港人可以唔洗試 真係唔多岩香港人口味

仲有愛莉莎莎 以我所知好多人唔鍾意佢 因為佢都太有自信下
有段片話自己個樣中上 下面comment比人插到仆街
同埋佢有次同mira試食牛扎餅 d餅碎倒返入盒
比人話佢唔衛生 因為mira盒餅未食哂 會分比其他人食
不過我有個台灣fd話會睇下佢點耍白癡
愛莉莎莎有時好有腦 有時好on9
佢都有幫香港出過聲 唔係個個台灣youtuber都敢講
之前睇佢片覺得佢講野算ok 有少少分析力
點知佢選台灣總統個日話唔出去投票 真係on撚99 個陣開始扣分

阿滴同滴妹我都會睇 覺得佢地講野好pro咁 有知識性
不過我唔係睇佢地教英文 睇佢地生活片
btw 最近阿滴同托哥出左片 有啲失望

好鍾意睇台灣youtuber 會為左睇佢地d八卦上dcard
但身邊冇咩朋友睇台灣youtuber
我想知阿晉點溝優奈多D
話三原奶共好似話因為佢地D 片係會同時擺去支那播(好似係B 站),但會cut 晒台灣字眼,未FC
tommy同愛莉莎莎既片我有睇,外形上係幾襯
今次參加未必贏,小英都多後生票,加上柯除咗係台北有高人氣,其他地方普普通通。但佢下屆實岀黎選,我覺得好危
咪妃感謝樓豬
因為勝利者效應
千拌麵唔好食?
講到尾就係人多咪贏囉
我嫌Zuzu 成日鬼影變幻球,太有機心
Mana 係超順眼,而且玩遊戲玩得好放,夠晒效果
五萬大軍咁大把:
經理人
兩個剪片字幕
一個攝影
佢自己
但Joeman show規模已經去到電視台小型綜藝
因為台灣人好興見到所有新奇食物就講 "看起來好好吃阿"
Joemanshow有公司支持ma
Keep到真係靠天份
外國Nigahiga應該係元祖youtuber, 做咁耐仲keep到仲要佢啲新片都仲笑得出
呢個真係天才黎
所以我先奇怪做乜一直無人提阿圓
以"賣肉" 黎講佢算係拍得幾好睇
蔡阿嘎生完仔又爆過
覺得唔係好食 但又未去到好難食
唔洗特登買黎食 1包有4個麵 我煮完1次無再食過
我fd跟左我買 佢地全家都話好普通 其他台灣牌子拌麵好食過佢
如果當支持下佢可以買既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞