[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(44) 太空回水之sem2繼續鬥請槍!!!!

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
B-真係有啲危好睇個professor 想唔想收同睇埋你interview表現,不過就算無hku,都仲有其他u可以去博
如果一科A一科B+呢
我都係聽啲lecturer講如果係hku讀bio嘅major有A,hku佢哋會優先收佢哋,但如果連A-都無嘅話就好運氣
interview正常發揮,應該無咩問題,就係記得in之前要溫書,聽講hku interview好似係10mins 問書
當然gpa高啲都係有優秀,絲打gpa幾多?我識一位入咗hku biochem嘅話上年interview大約3月,如果你gpa唔低就可以慢慢等下先
我都答唔到你,真係好難講,要睇運氣,畢竟B-真係低咗啲,如果有機會收到interview,就盡力發揮到最好希望幸運女神眷顧你啦
*優勢
cgpa 3.6我諗算係中等?
我報咗hku biological science
到時一定會溫
btw多謝你答我
ust 呢個科好似派左first round
我都報咗 不過我冇offer
希望遲下收到
下一round有機會,first round派offer個d人gpa都有3.8 up
希望有啦
多謝你好人一世平安
sor,補充返原來上年hku係3月就開始派offer,interview再早啲,但因為今年咁嘅情況,所以大家都未收到interview
睇hku個page係三月in
我諗三月頭in完就月尾出Offer
原來係咁
ching 你今日有無收到space 電話通知?(講scholarship interview)
你知5知道會shortlist幾多個人 上次in 見得13條友
我係逐個人數發現原來有13個人
應該shortlist左一半人掛
不過hsbc無左interview 5知點評
有冇人知principal nomination scheme幾時會出結果? 多唔多人有? 有嘅話機會係咪真係大好多?
3月尾-4月頭出結果
5知道人數同效用wo
做咩唔少講親interview嘅Comment有2個負評嘅
係咪連ou都唔要你啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞