[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(44) 太空回水之sem2繼續鬥請槍!!!!

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Art and humanities elective, 如果唔想讀歷史嘢,
Art and life a journey of appreciation and creation 或者Representation of people in popular art forms 。有伏嗎
自己計吓咪知
比你今個sem爆4都係得3.55
你連續爆2個sem就可以3.7了
有冇人知 In Dialogue with politics係讀咩?係politics 同film之間決擇緊。利申:已爬文,校網又好少資料。
自己計啦呢啲
應該問下你自己有冇機會
Course outline有講讀咩topic,我上個sem就2份essay(700-800字),一題係用social contract theory去justifying the legitimacy of government ,一題係assume 死刑合法化,有幾種死刑比你揀,你會用邊種死刑。另外每堂都會有份exercise,基本上你抄返佢堂上嘅summary就唔會低分得去邊,grp project 就有8條題目比你揀,全部都唔難。唯一唔好就係佢啲英文1999
巴打咩grade
A+
其實唔難,我有個朋友,3個sem爆4

利申:grad,未試過爆
上年重有果啲乜柒DENS、Art Appreciation,鳩吓鳩吓就一堂......唔係勤力與否嘅問題,事實上係根本發唔到力
話口未完又有伸手黨
想問下呢科大概係讀咩 睇完outline都唔明 會唔會好悶?
同埋係咪得一個lecturer
同問
有無讀film嘅ching可以講下
想問
而家D Online Teaching
計唔計出席率
🙏
利申:銅Space SRM
似philo咁悶唔悶就睇你自己,應該得佢一個,kec就一定糸
好hea既一科
Film? Exploring hk嗰個?
上堂會學下香港歷史/香港電影業嘅興衰/香港人身份認同/仲會聽下唔同明星eg張國榮、梅姐,呢啲明星點樣represent香港,對佢地嘅fans(上堂叫呢啲做audience, 好執著呢個term)有咩影響等等

其實上堂都小小悶,要逼自己專心聽
其仔科我唔知啦 不過我讀過呢科都覺得ok
係咩人都讀得黎嘅科

因為呢科冇exam, 所以Assignments稍多同group project要好俾心機做同好好分配時間
不厭其煩再分享Eddy Chan係好老師 記得reg佢
不過如果對d舊電影同歌冇興趣就唔好揀
thanks ching
佢會唔會係cita教?
俾咩grade你
應該唔會 佢係KEC教 而且係呢科嘅coordinator
A+不過自問都係俾心機做
assignment係寫essay講哥哥梅姐嘅作品?
ching grade如何
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞