行山銀行

906 回覆
715 Like 13 Dislike
識得其中一個,佢連FB都del埋
Hang Seng MT 含大都請啦
BU都請傻鳩HR
請個傻仔玩自己
係咪以為自已喺外國打外國人公司工
Lm
公司派佢幾個去行山執下野,保護環境🤪

真係豬西有樣睇 (除左罩條女唔錯 )
仲有無得係銀行界立足
係MT都算係人中之龍架啦
但原來行山銀行MT 請埋d BU傻仔
單野爆左幾日啦 今日先俾人擺上網
摩牙
冇啦 其實已經唔係HR 可管理範圍啦
高層都知道哂啦 咁威水
請個三大都起碼唔打得都睇得
仲要請個bu肥仔
巴打no offence
我做過bb snt 做緊buyside都唔知咩叫木人行喎
上面位巴打都做過bb ibd+buyside
銀行業咁大一定知架咩
更何況呢啲retail/cmb野
應該會炒
你諗下呢到一出七宗罪高層即刻比假人放,今次蘋果都賣埋,唔炒佢地點平息
原本都可以
但最弊最on9嘅係佢打左best wfh activity呢
HR:你平時有咩興趣㗎?吓,行山?
【做壞規矩】恒生員工work from hill 公司:將嚴正處理

恒生(0011)早前將員工在家辦公安排,延至本月29日。然而,有網上消息指出,有恒生員工在家辦公期間相約行山,當中有人將有關照片上傳至個人社交帳戶(Instagram),於照片標上「Best WFH activity(最佳的在家辦公活動)」、「人在野」等字句,事件引起網民關注,輿論譁然,有網民更笑言,可以將work from home(在家工作)簡寫WFH的詮釋改成work from hill(在山工作)。

恒生回應事件指,該行十分重視相關事件,表示銀行推行彈性工作安排以來,員工一貫專業地遵守有關守則,是次涉及事件的員工為較新入職的員工,其主管已慎重地提醒他們彈性工作安排的守則。該行又指,就相關事件,銀行會按內部程序及指引嚴正處理。
天水圍打到仆街 你仲上緊連登?
ibank 同retail banking corporate banking 都唔同business line.... 點比較...
炒左仲點搵工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞