[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [390] 最緊要係身體健康

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
盾斧唔超解就唔係盾斧啦
二月既活動係咪唔洗哂時間打
想問下d新護石同客制強化大概到幾多mr同聚魔先打到
無得客制吸血真係好難頂
on9 要有機動性
首先緊係要裝返個耳塞先喇
條龍叫緊嗰陣你可以跑黎跑去
幾高機動性
如果缺大小金就要打活動
打五隻怪歌個活動 會每星期唔同大小金
可以打你缺歌隻大小金就離開 都會計你有大小金
但唔該只好同好友或者相熟既人先好中離
打野團打哂五隻先好走
R10 應該係50
R11 應該係70
R12 係100
好 今晚回歸太刀流, 我以前就係覺得太刀得一套輸出太悶先冇玩 但e家有兩招反擊 好似好型同技術向好多
仲差成三十幾mr
d怪個空檔根本唔夠比你盾突再超解, 除非你gp 但我唔得(定其實正常人練一練都用到
蟲棍好似好型, 但上網見一面倒劣評, 高操作低輸出
你睇咩網劣評巴哈?
之前睇唔少巴哈狗講蟲棍話飛黎飛去好低輸出, 真係屌佢都廢事
thx 爸打 但想問下斬斧機動性係好盾斧好多 定一樣, 同太刀係咪冇得比? 覺得呢類變型好型 prefer 用呢d 變型武
同樣係pc 玩家意見:
出咗金獅子就用金獅子打徹3啦,傷害最高咁制
如果你鍾意打速射先玩恐暴龍(徹2)
但個人認為天地龍K98k 真係最靚(弱過金獅
所以睇你係睇傷害做人定要求埋個樣了
lm 快D大把大把咁車落D圍爐撚塊面到
其實唔難
收刀/單手劍果陣就禁r2三角
斧果陣就r2
斬緊既話就快手斬埋個回旋斬
個判定已經長過太刀見切果d好多

利申依家練緊太刀居合著緊冰咒套
我直接google 操蟲棍輸出, 冰原輸出呢類ja, 就係睇左好多, 最後揀番盾斧但打到想喊先上黎問
即係練太刀反擊不如盾斧gp 仲易?
尋日拎防禦隊最高強化果把打隻斬龍 斬到48~49分鍾先捉到佢 真係報驚
你地唔用肩撞咩?
個人覺得GP比太刀見切容易
第一見切要有氣
第二冇辦法連續見切 怪如果二連擊(常見)你就食屎 而且仲有見切避到但miss左下反擊既情況 相反盾斧可以連續防
第三盾斧好多技都接到GP 劍模式動作夠快 可以好快接 但太刀有D動作要做幾秒先可以接見切
btw 認真 你想要機動性既話一定係雙刀 鬼人化下既滾同埋轉轉轉斬 係極靈活 利申用雙刀無回滾金獅攻擊
我打黑狼鳥用超解,
盾突完之後都俾佢夠時間走去我後面再噴火射鳩我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞