[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [390] 最緊要係身體健康

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
破壞王同KO好重要重有耳塞
其實重弩呢把野係咪on9
徹甲彈每砲百三百四咁扣
玩開盾斧都唔知自己咁辛苦係到解乜鳩
巴打我都係操蟲棍撚 岩岩打完IB主線無耐
我尋晚終於可以刷隻赤龍
刷左幾場 其實唔難打
快d解埋d任刷赤龍先係真正開始
我未打過赤龍 好似好難打咁
極貝尋日都要好多巴打們carry
今日打算清埋D活動任 好似過埋今日就無哂?
4月有一隻怪會由上位升做 Master
唔計合作任務,
只係得熔山, 冥燈, 爛西呢 3 隻,
熔山任務悶, 亦都有傳聞話聚魔其實係熔山嘅屍體, 因為掘到素材整熔山裝)
冥燈進化左做赤龍 (雖然有人話劇情果隻係特殊個體, 赤龍係一般個體)
所以爛西呼聲最高.
但我覺得就算真係回歸,
只係武器升級的話, 就即係廢左赤龍任務,
所以我覺得佢會有 2個可能:
1, 整武器外觀 - 爛西武器嘅設定本身都係融合黃金令到武器強化, 升級版可以打到素材去融合兩把唔同嘅武器都好合理. 三太子講過唔會令大家之前打武器嘅時間白費, 素材之一可能係之前打落嘅武器
2, 整技能護石 - 同赤龍一樣可以加套裝技能
其實唔難打 我新手玩棍都可以唔死
打一次就識點打
但如果想玩得再精d 可以睇下頭post個攻略
好似14號就無
輕弩真係邪教黎
玩開雙刀試完赤龍水弩風暴弩返唔到轉頭
心諗仲on99對住啲斬龍撚腳
請問仲有咩弩值得砌?
有啲怪唔食水&電
今日幾點公布新特殊個體
MR爛西係咪又要用風暴槍洗
銀火 2件有咩用?
你想瘋狂射石仔?
玩斬斧出咩技最好
唔食水同電咪砌火同冰囉
食龍既咪睇佢邊隻屬第二痛囉
咁我唔賣爛輝武住
印象中之前流岀定預告 有個任係追擊爆咗角嘅爛輝
有部份怪到 master 變左特殊個體, 弱點唔同左
爆鱗 雷 → 冰
恐暴 雷 → 龍
屍套 火 → 龍
juno 雷 → 龍

我諗爛西都一樣,
可能特殊個體唔係包黃金, 係包鑽石?
冰呪龍個套裝係咪得拔刀流大劍岩用
有冇邊套近戰通用D 會玩下大劍操蟲 遲D可能玩埋片手+斬擊
新手冇乜錢 整左套冰呪都已經用左一半錢
一定係炎王達人藝
應該照舊 4:30 - 5:00 左右
輸出面上冰2赤3>赤5
火冰龍屬都係赤龍輕弩最強?
因為諗緊大佬們會唔會係用開第把百搭啲例如 徹甲水打其他屬
好似早幾個po見過火素材輕弩既討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞