[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [390] 最緊要係身體健康

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
佢係確認你acc有買到隻game(免費)
只要個垃圾港服psn會籍仲係到就幾時down都得
日服同港服有乜分別
港服acc個save可轉到日服個度?
日服多舊game同優惠,但一定要買返佢地區既psn點數卡咁滯
港服除左方便(買返本地psn卡)基本上係最垃圾既一個服
如果你有信用卡可以睇多幾個服先做決定
唉屌 而家先知自家買左垃圾港服psn
新手靜係玩過大劍 見啲人射得咁爽想試吓重/輕弩
係咪重玩散彈 輕就徹甲?
輕弩屬性彈都唔錯 可惜要等活動任再開
整左赤龍水 風暴弩真係返唔到轉頭
呢排打大細金係咪有 bug,
同 team人打雷狼,
佢就細金,
我就連銀都無
琴日打左成日黑狼鳥,
照住 youtube 搵到隻差唔多一樣細嘅, 但都唔出細金
風暴弩有沒配裝睇
重弩可以玩好多野既
最常見係散彈 貫通彈
輕弩主流係屬性彈
另外都可以玩徹甲 散彈 貫通彈
徹甲你射唔中頭/你隊友廢 輸出低都係冇撚用
#2拎走破壞王
5件赤龍
尋晚打冰牙打到喊三聲, 唔計佢比怪打 偷解佢, 1打1超解應該得一兩次, 今晚仲要打迅龍
有冇d可以短時間打高輸出既武器? 除左弓 槍(唔玩呢d)
遲下仲有果d 咩金獅子, 好似趁早轉武好d? 或者盾斧有咩方法可以單對單對高機動怪打到傷
冰原玩超解嘅機會少左好多,
試下玩斧強化, 你會搵到另一個世界
盾斧極怕呢D周圍走既怪
只能少用超解 多用紅斧大解+倒地狂loop combo
金獅子我索性用冰雙刀打 無謂同自己過唔去
Guard point
平時電鋸2解
暈先超解
用得電鋸既話 倒地用上撈+屬性解放斬2 loop 輸出高D wo
斧唔係仲慢咩
雙刀我第2集玩過 完全唔啱我, mhw 我剩係玩過盾斧 斬斧

想問 斬斧 太刀 操蟲(樓上好似話廢) 大劍, 邊幾把打機動性高既怪好用 我可以練, 反正啱啱番黎玩
個紅斧我見人儲完紅盾紅劍 先儲到紅斧, 我打miss 左又要儲會好崩潰
定係紅斧其實打機動高既怪係好好 我用都未用過
但超解開心d
不過用完又要上過紅斧
如果你超解打得中班多動症 咪用超解lo
我玩榴彈盾已經完全放棄左超解流
一下紅斧大解打頭都有唔錯傷害 仲有KO
倒地套combo loop兩次輸出就會比超解高
唯一問題係要軟化
唔洗儲紅劍
上左紅斧就咪用超解
冇必要先紅斧再超解 效率好低(除非你紅斧係剎車用
用飛龍刀(月)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞