[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [390] 最緊要係身體健康

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
赤龍幾好玩 但好難打
想問下赤龍係咪無街場
朋友話係冥赤參加任務到搵唔到場
4人血量 初初打都要打2輪
所以新手抱大腿打好啲
強弓珠係咪打返上位危2/3先出
要search公開集會所
任務傾向揀冥赤龍
打咗幾日都冇強弓
好似無人打咁
想刷珠,又想玩冥赤龍
好矛盾
仲有冇赤龍
其實好似赤武火水冰雷大劍 呢啲用唔着嘅係唔係可以換哂做石頭
仲有爛輝嗰啲帝王鎧羅賣得未

用嘅武器嚟嚟去去都係嗰幾把 但個倉有廿幾頁我個心好唔舒服

之前見過爛輝嚟緊有後續任務 又驚賣錯好嘢
因為D裝要整既好多人都整曬
呢隻野我地呢D老屎忽都係貪過癮磨時間
同埋你唔岩時候打
我地通常夜晚多D人打
洗炎王武技洗左就來百五次都未出
升過第二把啦
我見到你地打
不過我新手未打過 怕累事
屌,刷緊強弓珠,出咗粒R8深藍色2珠位嘅珠,好撚開心咁去睇,原來係超心
有冇人得閒一齊用電槍狂刷聚魔歷戰juno
juno用電槍??
算晒攻5刃6
呢到啲老屎忽已經打到流水式咁,跟足教學咁打就唔怕累佢哋
想問下d on9問題
獵蟲強化 (氣,力)發動 其實咩黎
我上網睇話執石仔 其實即係點
投石器有石時先發動到 L2+△+○
出氣 定 力 睇你手上面係咩石
氣力發動就係你用咩石 都有晒兩個效果

力:
- 維持時間150秒 (滅龍石)
- 維持時間300秒 (黏著石)
- 維持時間300秒 (可燃石)
- 維持時間300秒 (尖銳石)
- 獵蟲物理部份攻擊力1.5倍
- 獵蟲屬性部份攻擊力3.5倍
- 攻擊間隔縮短15%

氣:
- 維持時間75秒 (石仔)
- 維持時間90秒 (飛礫果實)
- 維持時間120秒 (種火石)
- 維持時間120秒 (飛散核桃)
- 維持時間120秒 (爆裂結晶)
- 維持時間120秒 (光苔)
- 維持時間150秒 (水流彈)
- 耐力上限2倍
- 瞬間回滿獵蟲耐力
- 三燈掛身,維持時間由90秒提升至135秒
咁我明了
上其他網 我睇極都唔撚明
今日試咗
2 charge的確係比3 charge易中d,但3 charge高攻
玩大鎚只要隻怪一暈/疲勞/瞓低,基本上就等住俾我強姦係咁扑扑扑
打到隻怪熱菇熱菇咁真係好爽
大鎚主要用咩技能?我都係吉哂d攻擊同會心落去
唔係好識砌裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞