喺日本Amazon有99%嘅賣家都係大陸人

254 回覆
1030 Like 5 Dislike
前排想買望遠鏡
唔係出名牌子嘅95%都係支那淘寶貨
一睇個賣家資料個電話都係+86
正解
up
Sold by xxx and Fulfilled by Amazon 都可以買。
都要起咗賣家底先,fulfilled by Amazon 意思只係Amazon負責保管同出貨。件貨其實只係個賣家事先寄咗去amazon倉庫咁解。保證唔到佢唔係淘寶貨。
俾樂天cut單cut到傻
所以多數揀sold by Amazon
之前見到330yen一盒罩不過要我砌夠2000先肯送

我嗰陣嫌麻煩冇買

而家諗返起,要我2000yen買一盒都制啦
唔想要大陸賣家的話

除左Sold by Amazon的確選擇唔多
useful
只揀ship & sold by amazon
用錯唔推post sorry
搭單一問,日拍黎講,mercari算唔算有信譽得多(因為極度著重買賣雙方評分同埋唔識日文=898)?見到都多口罩賣諗緊試唔試,利申以前有買開中古野
我冇記錯Amazon policy的話佢一日未發貨你一日都有權無條件cancel
岩用多謝巴打
樂天仲有分國內同國外
因為佢冇得俾我直接cancel,要我經佢個page send email同個第三方賣家申請取消訂單
我呢排都有喺日拍(mercari, yahoo之類)搵口罩,但係覺得好伏好多假貨

冇錯日拍一定要喺日本有銀行戶口同識日文先用得,
但係唔好唔記得日本有大量「隣國」留學生

(日本啲口罩點解可以炒得貴過香港都係多得佢地

我早拍打開yahoo一睇真係屌咗出聲

10個有9個都係疑似大陸人
啲日文又錯9晒,賣嗰啲口罩又係好多都係假

而且日拍仲有個最大問題係,就算佢係真貨,
佢地都唔會連盒寄,會拆咗個盒淨寄口罩
(因為寄ゆうパケット當個厚度超過幾cm個運費就會貴好多)

到時候你收到口罩你都冇可能分辨到真假

就算係日本人賣家都買唔過
咁你快啲send咗先,唔識日文可以搵google幫你。
Amazon話你有權你就有權,佢冇得賴貓。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞