買左盒包裝有d奇怪ge口罩

1535 回覆
306 Like 37 Dislike
CNS14755 已經係N95等級.
係呀,橡筋駁住果面 係向外,無就向自己
因為咁樣會拉緊d & 貼伏d
即係咩網
對打手無咩野想講

打手肺炎死全家
藍鷹牌應該OK,見台灣嗰邊好多都賣斷貨.不過有啲型號係MIC.
防花粉only
病毒經飛沫傳播,呢隻物料係吸水唔防水
分分鐘帶完奶野ge 機率仲高
因為d 帶病毒ge 飛沫吸晒落去

$12店呢隻掂唔掂?made in china
有冇巴絲打識分正面反面
因為屈臣氏嗰隻有橡筋嗰邊嘅鐵線位平啲, 上網睇話鐵線平嗰邊向面

以前medicom有顏色嗰邊就有橡筋,呢隻好似掉轉
Medicom 個牌子夠ok,但有唔同band,Safemask 先係外科口罩,Disteah lite 係純粹防塵,咁比個 Distech lite 你,係咪因為係 Medicom 就OK丫?

真心膠自己Google下先嘈啦, CNS 14774 先係醫療口罩, CNS 14755 係防塵口罩。

打手肺炎死全家
嘩屌hktvmall都有假
我仲入左幾盒
鐵線位平向臉*
笑撚死人咩你
自己冇查就叫人查清楚
郁d就話人打手 未見過人咁on9
希望你肺炎死全家
有冇人用過依隻
無寫標準制式
都唔洗問啦
無所謂,人在做天在看。
想問下巴打藍色同綠色有咩分別?
佢應該係講緊個盒好似坐扁咗咁
上網搵到伏味低好多

搵唔到就
吊你老母,自己上台灣衛生署疾病管制局睇,低你肺炎死全家.

衛生署已於95年9月11日衛署藥字第 號公告「醫療用衣物(I.4040)」品項鑑別內容中,明確規範「醫療用面(口)罩」皆應符合國家標準CNS (T5017) 「醫用面罩」之性能規格
另若標示/宣稱具N95(等同或以上者)效果之「醫用面(口)罩」者,其面(口)罩之防護效率及呼吸氣阻抗(壓差)則改依CNS14755(Z2125)「拋棄式防塵口罩」D2等級(等同或以上者)之性能規格要求
HKTVMall同Amazon一樣
除咗官方仲有其他賣家
想知個盒寫bfe/pfe>99% ,又冇寫standard ,即係點?
堅慘
去hktvmall投訴間鋪啦
鐵線凸起嗰面對外
好心咪比D包裝盒個樣呃左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞