買左盒包裝有d奇怪ge口罩

1535 回覆
306 Like 37 Dislike
呢隻
Medicom 醫院用開
咁驚做咩

我諗有哩張野應該都唔會假咁大膽掛
見到都好伏
見到Daiso個種得 BFE 99%filter
BFE(Bacterial Filtration Efficiency)就是細菌過濾效率,用來評價口罩從內部過濾微生物微粒的能力。現時不少口罩均標明由美國 Nelson 實驗室進行 BFE 測試,這項測試大多會以約 3.0 μm(微米)的微粒及 32 lpm(公升/分鐘)流速來進行。以美國的標準來說, BFE 至少要達 95% 才算是外科手術口罩。而簡單來說,飛沫的粒子大小約 1 – 5 μm,若果感冒時使用 BFE 達 90% 或以上的口罩,病菌傳播能力已大大減低!
而 PFE(Particle Filtration Efficiency)則是顆粒過濾效率,以 3M 為例,他們會利用 0.1 μm 的微粒及 28 lpm 流速來測試外科手術口罩的過濾性能。而普遍來說,這項測試容許使用 0.1 – 5.0 μm 的微粒來進行的。故 PFE 達 99% 的口罩就是指口罩能阻隔 99% 的微粒!

https://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/03/14/66267
【出口日本Doctor Mask男女生骑行透气独立一次性活性炭口罩包邮】https://m.tb.cn/h.Vbi2v6U?sm=553f2f 點£擊☆鏈ㄣ接,再选择瀏覽●噐○咑№亓;或復ず■淛整句话₴ePzb1dZVW1D₴移步到👉氵匋Bao👈

勿屌貼淘寶link
屌你薄過紙咁好明顯伏到仆街去hktv mall打醫用口罩啦,仲有貨

1月頭係工廠大廈搭𨋢見到呢D
呢兩種呢
曬鳩咗60蚊 呢啲口罩有咩用
睇英文公司名,邊忽似魯本公司

用緊呢隻 台灣製
自己做埋包裝
【出口日本Doctor Mask男女生骑行透气独立一次性活性炭口罩包邮】https://m.tb.cn/h.VbiXPAT?sm=b4604e 嚸↑↓擊鏈バ接,再选择瀏覽●噐○咑№亓;或復ず■淛整句话₴qW5j1dZUppl₴移步到👉τаo宝аρρ👈
香港的口罩成本都在$1x-2x一盒50個獨立包裝。購買時盡量打開睇下入面。
屌對唔住我係on9仔
屌佢老味
你講jusco d口罩係功能性口罩,貴d係正常
一般日本流感口罩都係$1.5@1差唔多

上年年中,我真係向卓悅買過日本製口罩 $48@50
不過宜家無晒貨啦,再見到網有同款團購都$60up
Daiso 12蚊店 消委會有做過test係work 我都特登去買
正版好似係泡菜國出

係一田買左依盒,貪佢唔會戴到耳仔痛
係 屌你睇到好撚嬲
我,等緊其他口罩,過渡期用住呢隻先
lm
係藥房買左盒其他牌子
牌子好似search唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞