買左盒包裝有d奇怪ge口罩

1535 回覆
306 Like 37 Dislike
周街都搵唔到睇落正常既口罩
見到激安有就買左先 見佢係話designed by Japan 希望有用
我後尾買左其他 而家有另外一款防到既(應該)兩盒 暫時唔洗買住

呢兩隻係日本買,有寫99%但好似無寫其他標準,係咪中左伏
最新買個兩盒乜認證都無,得右上角有個99.9% Virus Filtration Efficiency
有寫CNS 14775同CNS 14776
係咪勁過CNS 14774?
你講果到,朝早我諗我真係遇到岩岩補貨

伏已中,班奸商人血饅頭同狗幾時死
Body shielder 嗰盒冇問題
日本牌子但made in china
一蚊一個
誠哥賣既應該有保證
又日文又中文想點
唔係偽日本貨其實問題不大
只係睇你本身介唔介意支那制
如果要純日本製我可以講再貴d
超立體官網都405円7個
係旺角買過,但無咁薄㗎喎
$50/盒、有灰/藍色
ASTM F2100 = Standard Specification for Performance of Materials Used in Medical Face Masks
後邊個數字係佢邊個年份既修訂版(year of original adoption)
過到佢個ASTM F2100 都冇咩問題(提前係真野)

仲有一埋既standard..
ASTM Standards:
ASTM F2100-19, Standard Specification for Performance of Materials Used in Medical Face Masks, ASTM International, West Conshohocken, PA, 2019

F1862 Test Method for Resistance of Medical Face Masks to Penetration by Synthetic Blood (Horizontal Projection of Fixed Volume at a Known Velocity)

F2101 Test Method for Evaluating the Bacterial Filtration Efficiency (BFE) of Medical Face Mask Materials, Using a Biological Aerosol of Staphylococcus aureus

F2299 Test Method for Determining the Initial Efficiency of Materials Used in Medical Face Masks to Penetration by Particulates Using Latex Spheres

ISO Standard:
ISO 2859-1 Sampling Plans for Inspection by Attributes

Federal Standards:
16 CFR Part 1610 Standard for the Flammability of Clothing Textiles
29 CFR Part 1910.1030 Occupational Exposure to Blood-borne Pathogens: Final Rule
42 CFR Part 84 Approval of Respiratory Protective Devices

ICS Code
ICS Number Code 11.140 (Hospital equipment)

UNSPAC Code
UNSPSC Code 46182001(Masks or accessories)

不過有最頂頭個幾樣已經好好..
咁大家一齊去激安入貨啊
佢有分大人 小朋友
細面啲既絲打就買小朋友 留大人比其他人
希望大家都平安渡過呢個濕鳩肺炎
最新姐係邊盒盾印象中ok ge
成份報告連圖連咩口罩幾多分cut埋落黎比晒你地睇啦
咪再亂買口罩呀!一陣又唔知買啲咩返黎當紙巾用呀
但呢堆已經買唔到呢
咁為有根據返上邊講既標準再去睇
台灣標準 CNS 14774
美國標準 ASTM F2100-11
歐洲標準 EN14683

睇返佢基本啲BFE, PFE聲稱有幾多%
查多啲個個口罩既資料先好買

同埋戴之前既步驟
同除之後要留意既野都好重要

留名
大家幫手宣傳下,ig,fb,tg,Twitter 同你身邊既朋友。

澳洲戰線,重開!!
https://lih.kg/1833006

北京2022年冬奧會企業贊助商不應享有稅收優惠
27 號到期,
https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again

新白宮聯署:計劃香港雙普選
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hong-kong-universal-suffrage-plan

加入工會
https://www.facebook.com/國際聯署簽名師工會-102713011251265/
Astm level 1都夠用
個濕鳩政府呢啲咁重要嘅嘢又唔立法規管,屌你老母一意孤行誓要立23條,逃犯條例,屌你老母
Amazon日本製又大牌子嘅多數都唔送黎香港
呢個po都有張圖有款寫住日本製amazon都有賣,但係我見comment有架仔屌佢係中國製
香港大部分賣嘅又一大盒好多都中國製
所以我買到中國製嘅medicom都已經算係冇得揀之中最好,不過都想知台灣製嘅如何?
真係爆起上黎半個月都冇左盒
喺屈臣氏買咗幾盒呢隻:
https://lohaco.jp/product/J977317/

雖然大陸制, 但起碼都標返個效能. 同埋日本網真係搵到同一樣嘢.
希望無伏
唉屌
應該係黑心回收做果d口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞