好有興趣買model 3

157 回覆
3 Like 23 Dislike
住村屋
係露台掉條線落樓下有得充
一晚都充120km
夠哂玩
PS, Model 3 performance
人地講緊要排隊呀, 都未到你又點可能行開呀
咁 tesla 啲凳真係比較硬吖嘛
咁好認真,除非自己屋企/公司有電,如果唔係電車點計暫時都及唔上油車咁方便嫁喇。
至於香港人既公德心,你知我知個單眼佬都知,買電車用公家電都避唔開呢個問題。
今時今日只能夠話用電車比起幾年前方便左,但都係唔及油車方便既,不過電車又有電車既優點,各取所需啦。
對我黎講係價錢問題,我當佢好勉強叫拍得住寶馬3系,我買寶馬連稅要六十幾萬,model 3扣埋一換一只需33萬,個考慮好實際
用3系黎做比較, 你會唔會太睇得起佢呀
跟左topgear hk個比較
嗰篇咁既垃圾文,
隔音唔講, 避震唔講, 前後坐唔講, 造功唔講, 全部避開曬,
不停講加速操控轉彎, 真係痴撚線

揀Model 3也是明智,不過試駕車的車廂已經出現雜音,而且它始終無法像3系培訓駕駛者的進階技能,玩三幾下就見底。這些你都可能不太覺,因為你掛住搞Model 3那個複雜度和選單深不見底的選單系統……
我都係考慮價錢,但主要係牌費問題。
岩岩賣走左架3000cc 柴仔suv,一年牌費9xxx
M3 P 一年牌費820
至於操控呀隔音呀果d,我自己試過覺得接受到就落訂買左
唯一一樣自己覺得唔ok 既係後排,178cm 高真係坐得唔太舒服,但屋企人話舒服所以都照扑鎚
後排我都覺得唔好,不過阿媽話幾好就得
保險幾錢

全保?三保?
預60ncb 10000
M3P 60ncb
全保 $13XXX
Liberty
用咩車價買全保?
45萬多dd
已落訂
有無現任車主推介補品?
有冇人屋企裝左充電?
安裝其實有無咩要求

eg : 需唔需要有蓋車位? thanks
2大2小 3定y好?
夠錢,等得,咁就y
ching, 是否y 4 seat 會寬敞好多?
其實無人試過佢實車,但理論上y應該寬闊小小。我自己買左3,我覺得四人剛好,再多後面就會迫。我另一個位係睇價錢,y最平版個續航同加速同model 3 入門比都係差少少,如果上一級已經可能會out bud
y最平比較3最平, y差一些嗎?
我坐過3的前排, 我唔覺得迫
0至100慢0.3秒,range少20 miles
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞