好有興趣買model 3

157 回覆
3 Like 23 Dislike
我住house都唔敢買
因為試過一日行成3,400公里
油唔夠可以即入好快手
冇電就迫住返屋企換車
電費都要錢既......
唔洗錢
有時間就多免費場
咁好
sor
好似另一位巴打咁屋企樓下就有 free lunch 梗係正~
可惜我唔係~~
中電位出曬名排到仆街, 仲要勁多撚屌充滿都唔走, 霸撚住個位
Model 3 唔洗靠supercharge 啦
中電快叉ccs 直插,1個鐘左右完賽
就算32A 3相中叉都係4-5個鐘差滿
當然一定唔會夠入油咁方便嫁喇,你睇下自己屋企附近多唔多中電既充電站,上佢個網仲可以睇埋有無人用緊
https://services.clp.com.hk/ev/zh/index.html?_ga=2.74551314.1011305461.1580538332-1975775832.1580538332
研究返一兩個星期,大概都知自己住果度附近既充電設備使用情況如何嫁喇
有位咪充得囉…問題經常無位呢
等緊model y

想問有冇人用過又一城b3果堆叉電位?
model 3叉慢過sc幾多?
Model Y 右軚應該要等到2022,另外都應該會四十幾萬
美國今年年中開始生產
右軚要咁耐
講多句,我真係唔知條友有無老點,唔知會唔會想我死心唔好等Model Y
希望我架錢柒等到咁耐
我反而係四十幾萬不了講真model y又慢又迫,興趣一般
坐5個都逼?

我對車要求好低,有4個轆識行就得
performance 版 0-100 3.7秒 我已經覺得好ok
performance貴...
long range 5.1秒可接受la
雖然鈴蓋柒柒地
其實long range 好夠洗
同埋performance 硬啲冇咁舒服
應該會再貴十幾萬,始終都係SUV
個plan一玩完,tesla hk肯定出唔到貨,D人轉買返油車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞