好有興趣買model 3

157 回覆
3 Like 23 Dislike
利申屋企停車場無得差電,到底出面差電係咪真係要排到仆街?有無車主講下經驗?
一年後出的MODEL Y是否如價?
我都有興趣知,不過我估一換一後起碼40萬起跳?
快叉開始要排
希望大家買左車 叉完一定要返黎 揸走架車
同埋快叉叉到8成好走 8成之後 快叉會減速
So far 大部份使用者都係好有禮貌

揸緊非Tesla ev. 一年半 自己屋企有中差
去公屋場差電其實係咪要事先通知左先?我有次見啲充電箱鎖起左
本人都想買,諗下平時見到停車場充電位都未見過有吉位,即刻唔想買。充電位泊普通車又係好仆街!
搵唔到屋企有差位, 真係諗清楚先好買, 出全電車既速度一定快過呢個垃圾政府起差電位既速度
有時問uber佬, 佢地都話每日都要用多個幾鐘去差電, 佢話租架tesla 等個幾鐘, 不如出架prius 跑多一個鐘頭, 油錢係返道
諗緊洗唔洗每個星期六日鬥早起身去啟徳差電食早餐
無謂啦 咁麻煩
你打去好快有人黎開鎖
充電位泊普通車應該鎖佢老母車啦
我屋企冇差電,但我日日機場番工,我都係一星期差2-3次快差,機場我次次去到都冇咩人
想去
屋企村屋有車位有得charge
我都有興趣買
屋企樓下有得叉
巴打住邊區
我樓下果啲長期冇人叉

3個電錶 輪住charge
屋企慢充對電池襟d
鑽石山個邊,荷里活廣場經常性無得充電
機場4號停車場?如果住東涌去充都幾好,起碼唔洗排咁耐
去睇下附近啲新樓時租有冇得叉
係呀,次次去都冇人,正常都少人去
但泊車$24/鐘都幾貴......一個鍾充到幾多%?
加pedalbox拎翻個即時感覺
手工好撚差,建議睇咗真車先。
尾箱設計on9,落完雨要抹乾先可以開尾箱
60分鐘 280km左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞