好有興趣買model 3

157 回覆
3 Like 23 Dislike
如果公司有就最好,不過星期五放工要肯定夠電2日假期用
天氣凍D電去得零舍快,咁香港天氣咁熱其實會唔會又耐用D?
晒時間姐,正常泊低架車可以去行街食飯飲咖啡
但變左要係架車度hea
冇差電位唔洗諗, 吊下個車場先啦
遲多幾年唔買都唔得,大勢所趨
你呢個case 絕對係電車著數啦,仲要樓下就有得叉
每個月4-5千油俾我一定轉油渣/電車
其實入油站入油咪一樣要排隊,特價日子入,排10~20分鐘好基本
反而最怕D友仔明明叉爆電又死都唔肯走,霸住個位成晚
所以plug-in hybrid係香港最方便,電又得油又得,搵唔到位就行住油先,起碼架車郁到
但車款好少又貴
prius 又死都唔入插電版,又型又慳油
因為油站全年入面有某一日要排10分鐘 所以叉電位日日排半粒鐘都好快 Goodest logic
我當esso 啦,普通smile 卡係一星期兩日特價,我意思係唔好過度放大電車等位呢個缺點,電車數量始終少,如果個個叉滿就走係真係唔洗等咁耐,但香港車位緊張,叉電位=車位呢個問題唔解決就好難鼓勵到人轉渣電車,除非各大屋苑都俾業主自己裝快充
但美金價一鳩樣咁滯
發現屋企附近有地方有中電ccs快充
其實可以去行下街
係app到睇到差左幾多電
見就黎差完咪番去攞車
但我唔想行
排加充曬好多時間
好心屋企冇充電位就咪買
比架車改變自己生活模式真係好on9
其實屋企無得充又買電車係咩玩法?
早幾日試揸咗,如果你係揸開車就知唔值得買。

35萬當你有trade in,但係佢車入面嘅detail位真係曳到喊,我用指力都可以整郁度門個個位,姐係入面隻窗下面個度。

35萬同款可以簡Volkswagen egolf,係無咁靚仔溝唔到港女,但係你買benz都ok。

個要8年後你就預咗成架車收得皮,所以你自己諗下
平心而論 冇改變生活模式
都係得閒先去差電
你話排9個字隊喎。。。
用油車你會排9個字?

利申 支持電車 未來買電車一定裝充電座
最耐個次
平時多數唔洗排 或者都係排十分鐘左右
係有時懶得吊極力子先會揸tesla
33萬未計劏車錢。另外,8年後換電應該唔貴,Elon musk都係預要5000至7000美金左右
每兩三日就行一次街,邊有咁多街行
你應該要用long range,會無咁辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞