乜子華神有講反送中,反警暴,反政府咩?

127 回覆
59 Like 17 Dislike
一直關注?
https://www.youtube.com/watch?v=9ti1gmMW3WU

香港金像奖黄子华喊话日本人:钓鱼岛是中国的,霸气十足 b( ̄▽ ̄)d
點解都未表態就入左黃色經濟圈?
哦 你分化
哦 你熱狗
問下啫,驚誤會左佢

定唱首上善若水就當左表態
咁佢係咪話支持藍屍呀?下下要講哂出口先得? 自己賣層樓拍部戲又係為賺大陸錢呀? 咁點解唔合拍呢? 下下都要穿哂直腸咁我係黃屍呀!!!咁先叫黃??
呢條友係反社會非反共
可以起底
唔表態咪當佢中立囉,又有問題咩?

賣左層樓拍戲同黃有咩關係?

你話賣左層樓捐比立場捐比星火捐比612就話啫
達哥玩下曖昧都label為藍
子華乜都冇講過就係黃
咁你認為佢拍部戲出黎係為咩呢
總之唔係藍就當佢黃 而家要做就係要多人支持黃 你想多一個人比人話係藍定黃你自己簡
為咩我點知,套戲又唔係講反送中,做咩要屈人係黃絲

btw講開又講,o岩先Google下,億幾身家賣樓拍戲,但又唔夠錢要返深圳????

再講開又講盤點上述幾齣香港電影的製作費——《黃金花》(340萬港元)、《逆流大叔》(449萬港元) 及《淪落人》(325萬港元)都是獲得電影發展基金提供部分融資拍攝,而《非同凡響》約600萬元的資金則來自德和慈善基金

由於子華兼任老闆負責主辦,11場騷門票總收益加廣告冠名贊助高達3,730萬,扣除紅館抽佣和製作費等支出,保守估計子華於香港站已淨袋近3,000萬,之後他還會舉行巡演,包括10月澳門、11月紐約、三藩市、洛杉磯、溫哥華、多倫多,並會推出DVD,總收入非常和味。

57歲的黃子華宣布七月舉行棟篤笑收咪作《金盆𠺘口》,全城掀起搶飛熱,加場開到26場依然一票難求,由於今次棟篤笑由子華公司做搞手包辦製作,保守估計每場收入就高達6百萬,子華神唔使一個月就快斬1億。
番左深圳拍戲,連關注都冇
達哥真係慘
https://fbwat.ch/1ANfWBsQP5uAnR2M

睇下佢自己點解釋先, 你以為幾千萬佢自己袋哂? 人地有幾多錢用幾多落成個運動都要你批埋先得? 你係咪個個月除左自己洗費就掉哂去運動呢?
戴返頭盔先,我同意多個朋友少個敵人

唔表態當佢中立算

憑咩半句都唔講,就一班人話佢係黃,要入場支持佢

講開黃,基本上成個舞台劇界都係黃,支持左未,潘氏夫婦,棠哥,祖堯個個身體力行支持反送中
次次人講中立唔表態,話左佢係佢無否認你就加佢入黃圈
係藍既你屈佢係黃你估佢唔識屌返你呀?
唔係下下都要清清楚楚,對住班咁撚古惑既撚樣 你同佢慢慢clarify 數人數 等輸多50年
唔好再嘥時間討論佢
鍾意睇咪睇,唔洗特別吹奏既
死link睇唔到

我只係質疑佢身家點都過億,做乜講到為拍戲攪到要瞓街咁慘

我都比埋例子你睇上面幾套戲都係千萬以下

而最最最重要係

套戲又唔係話支持運動,點解又關黃色經濟圈事,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞