乜子華神有講反送中,反警暴,反政府咩?

127 回覆
59 Like 17 Dislike
[警世]每當有諷剌社會既本土電影推出,就會有人帶風向杯葛,例如《樹大招風》,《非同凡響》
https://lih.kg/1828781
我宜家話佢無表態半句你地就追住含Deanie姐,潘生阿so身體力行出黎撐

你地有無幫過佢地宣傳開過po
而家一句香港人又黃

人地個d 又幫手足 又宣傳又黃

邊撚個仲想同你黃

係我就cap 水自己洗算啦
子華番大陸拍就是叫慳成本、黃絲

達狗話一直關注就是見利忘義、藍絲
唔怪得政府話黃色經濟圈站唔住腳 睇到啲人咁撚低質既想法就知收梗皮 我係藍絲想靠邊轉黃 諗諗下轉黃俾人批鬥得仲勁 都係靜靜地算 加入黎都多9餘

子華:呢套係拍比香港人睇嘅電影

Cctai連登仔:射了
你記撚住見到達哥d post入去逐個逐個連登仔屌柒佢

貼返連登仔最鍾意個句先
屌你啦,我有話唔比佢宜家企呢邊咩

我屌佢半句都唔講,繼續騎牆你地追住含咋

你叫佢表達反警暴,支持五大訴求我咪入場囉戇鳩
反你批鬥就係追住含?讀番幾年中文先
講事實又批鬥呀,邊個講錯佢?
講事實就唔係批鬥?你真係要讀下中文
舉個例你聽 有間中立店半年無出過聲 而家想靠邊 你就屌7佢半年都唔出聲 憑咩支持你 咁都唔係批鬥係咩?
我講緊佢呢刻都無話支持,有班傻鳩追住佢含呀

子華神講過啲咩話想靠邊呀戇鳩仔

話你戇鳩又係咪批鬥緊你呀

我都未講达狗呢半年幾委屈
睇,一定要睇,100蚊張飛都要睇
話拍俾香港人睇都唔係想歸邊咁係咩?你就白痴仔啦 咁都聽唔出 畫公仔要畫出腸 洗唔洗紋五大訴求 缺一不可係心口呀 批鬥通常唔止係一個人進行既 你一個人話我就只係批評 解埋俾你聽啦小學雞 讀下書先啦小學程度
講句模稜兩可既野就當係支持,講句支持抗爭都唔撚敢,同达狗講真兄弟會明有咩分別

仲有子華神講撚到明睇唔睇都無所謂添傻鳩
佢講左10幾年反共果陣你係邊?食緊海底撈?
咁你唔 討伐埋發哥,秋生,梁朝偉果啲
娛樂圈 成個圈子都係深藍啦你唔係唔知嘛
講得隱晦啲唔洗俾人一世封殺又有咩問題 ?

定如果佢講完 光復香港時代革命
以後俾人封殺無戲開拍無收入
你養佢先
fans話有就有 黃就黃 底褲黃都係黃 吹咩?
只係港產片 三個字就已經要支持
又黎呢啲戇鳩理論

阿倫三十年前都支持學運架傻鳩
佢未必係黃,但係點都有反共意識。
你就傻鳩 佢上年個Show都仲反緊共講緊警暴 你搵三十年前黎比?你弱智架?弱智唔好開post la
潮偉跪左啦,藍啦,無問題喎

咁你子華神中立都無問題架,咁個班信徒唔好幻想佢係黃,要支持黃色經濟圈啦

我呢半年無講過佢架,中立嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞