跪求好嘅狗狗獸醫推介(港島區)

149 回覆
3 Like 0 Dislike
我都覺
一留院,五千蚊走唔甩,屈你用咩藥,又呢度果度,食呀用呀
佢得5個月 仲細 浸下好少少
不過狗仔餓一兩餐無事嘅 太多日就要睇醫生啦
咁古惑 第二朝係咪又用3隻腳行?
係, 果陣全家都好寵佢, 做人肉升降機, 佢企係床邊嗚一聲就有人抱佢上/落床(1.5尺高, 佢正常果陣要小助跑先跳到上), 佢都不知幾過癮
最後頂佢唔順用"去街"黎引到佢露出馬腳 趁佢食緊野分心果陣大叫去街, 佢狗衝出黎, 我捉住佢隻腳問佢唔係整親既咩, 打佢幾野之後就正常番了
當時太驚,附近得一間24,焗住去咗先嗰晚照完x-ray埋單都3千銀 所以最後冇住到,去多幾間consult下
我放工會帶佢去睇啦就新年驚到時冇醫生睇
其實本身都冇浸糧架啦,呢幾日佢嘔又浸返
其實幾歲先叫大個?
我開頭都以為係,但觀察佢食嘢都吉住就知道真係痛 佢宜家都好返好多啦會跑會跳,但都仲有啲吉同腳仔冇力 腳未好完宜家又嘔,好擔心
我之前有試過一次就扮嘢嘅,但今次唔係我都想係佢扮嘢冇咁心痛
冇人睇住要困籠 唔好比佢跳上跳落
如果你無浸開就唔洗浸 我個陣8-9個月就轉左成犬糧
宜家有困返籠啦
其實由籠放出嚟後,點教隻狗去廁所?佢宜家困籠入面就識去廁所痾,但出咗籠,佢就會周地痾,唔識返入去痾
今晚睇完獸醫睇下點講佢都嘔咗幾日了,只係嘔完又冇嘢咁,照樣玩得好有精力咁
笑死我
你質問完佢 佢又知自己衰咩架喎
古靈精怪
X光都3千? 貴到離晒地喎, 你去麥花臣問下
因為診金都$1200 多謝你
我成日都話佢一到深夜就會除左件狗仔衫, 入面係外星人黎, 佢真係超高IQ, 知做錯野, 見我準備拎野打佢佢會狗衝去哩埋/求救(搵我老母)
可惜去左彩虹橋嚕
npv
北角npv要快,
診金1200? 我隻狗果陣睇心臟專科先3舊水, 重要係靚台妹 x光我冇記錯都係幾舊水... 最貴果次超聲波先2千
我去過太子間睇腳,陳醫生幾好
北角間未睇過,又唔見有人講所以我冇book到,book咗北角動物醫院好似cm幾好咋
我都好怕嗰刻嚟到 你隻咩狗?我隻堅蠢
唔洗怕, 生老病死係所有生物都必經, 我隻狗走左2年我終於學識左+放低左, 而加係後悔當初幫佢吊命, 吊一年用左十幾萬, 要佢捱多一年(一個星期入一次院, 一日食3餐藥, 每次十幾粒)
嗲利
都係,但都要好長時間 你有冇諗住再養?
好想養, 但個銀包唔比我養, 要我經歷多次我應該都唔會比佢打針走, 我拎唔出第2個十萬, 我而加重咬面包還緊d銀行數
放心啦, 你隻狗好小問題姐, 首先你搵個信得過+平既醫生先, d老人家成日都話細個病多d, 大個左抵抗力都好d
明白 我有間睇開好好但收咗爐,所以唔知睇邊到原來好似人咁,有分專科,睇骨嗰啲又未必個個獸醫都好識,之前睇幾個都話我隻仔斷十字韌帶,得一個睇骨有經驗嘅一口否定斷咗,只係扭親 佢宜家隻腳都好返好多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞