跪求好嘅狗狗獸醫推介(港島區)

149 回覆
3 Like 0 Dislike
你有冇喺FB法虎堂問過?我都有養法鬥,佢地好幫得手
 你試下定時定候放佢去廁板or放塊廁板近D佢瞓緊嘅地方 忍尿咁耐唔係幾好 我都養法鬥 touchwood 佢地D關節真係要好小心
Push
多謝 我會留意下
今日去咗睇第二個醫生,話呀仔似十字韌帶斷咗,都應該要做手術,轉介咗去睇骨科
Push
樓主!如果唔介意價錢貴d的話,可以考慮灣仔「VSH」,真心推介。因為之前隻狗有cancer去左好幾間獸醫都沒發現,到後來朋友介紹,然後一check(佢d儀器好齊全)先發現有。
護士都解釋得好詳細,佢地唔係香港個d普通讀幾個月就去做個d助護,全部係新加坡或者外國回流,我覺得佢地好專業!而且有專科,可以進一步了解
ps:非打手,真心覺得好
VSH真係太貴,小妹負擔唔起 嗰晚睇急症就係去咗VSH,但比我感覺麻麻地,但都聽過專科係幾好嘅
堅尼地城有個獸醫堅好人,勁細心,佢推薦咗我去睇太子NPV陳奎安醫生,話佢骨科邊面好有經驗。有冇巴絲聽過?
我家毛孩都係睇過一兩次炸
唔記得個名,一次係男醫,一次係女醫
女醫有心機小小囉
不過我諗信間野個名都 ok 的
睇成點 有咩進展
睇咗個骨醫,佢話十字韌帶唔似斷,似扭親咋 太好啦!一個星期後再返去覆診
我宜家睇嗰間都係非牟利,唔知係咪同你講嗰間同一機構但我睇個骨醫真係好有經驗,睇完知道係扭親個心定晒
我知非牟利有幾間分鋪囉
我去太子NPV
應該係同一個機構嚟㗎,唔記得佐敦定太子,都去過一次
第一次去,覺得醫生好專業,真心推介
嚇咗我幾日
最緊要冇事
人冇事先做到世界冠軍㗎嘛
冇事就得啦 最緊要狗狗健康 陪多d佢
希望啦多謝你呀
因為個醫生話十字韌帶斷裂照唔到,要靠觸診,如果真係裂咗都會有可能,但就似扭親多,要下星期覆診先知
呢幾日係錫到佢窿,就算佢食屎都冇鬧佢
有冇人睇過北角動物醫院,知唔知好唔好
我隻仔唔知係咪食止痛藥食到傷咗腸胃,宜家食糧嘔糧,食屎嘔屎但嘔完佢又好似冇咩,食得玩得訓得 但都好擔心
你試下逐少少咁餵 一餐糧份量分4-5次 隔15分鐘餵
多謝你,會唔會浸糧俾佢會好啲?
我放工會都帶佢睇獸醫,但宜家驚佢餓親肚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞