想清凹凸洞,求介紹

187 回覆
11 Like 1 Dislike
塊面有多長年凹凸洞問題,亦有毛孔粗大問題,雖然已經冇乜生暗瘡同啲印唔算紅,但都極之礙眼想淡化啲洞(如果可以好返5~7成已經好開心) 。請問有冇醫生或美容院介紹?例如激光之類,預左budget 約4~5萬

BTW, 唔想去美容院黑店被狂sell....
Lm
台灣美上美
香港醫生=垃圾
好似唔錯,不過每次整都要飛過去台灣
唔黑既醫美有beauskin / per face / a plus / collagen +/ cosmax
第一間最平 去到最貴
唔hard sell 問完可以好易走 無壓力
都有co2 laser / pico 凹凸洞頭 既機做
有醫生or 美容師plan
Fraxel 就好似得cosmax 有 不過好貴的 你budget 可能只做到兩次
浸會醫院好出名做fraxel 不過又係超貴
專科醫生打laser 又係好貴
其實微針都好有用 仲平過laser 不過係入侵性的
黃店北角美容院
岩就自己search
一定唔洗幾萬
比d hints
順手hea幾日
Fraxel係咪效果比其他激光勁好多?原來激光有咁多種
微針我試過淘寶嗰啲微針機幫自己整,當然事前事用酒精同生理鹽水消毒,事後用生理鹽水清潔,較到最高檔成塊面做左應該十幾次,好似冇乜效果但又好痛
清到馬明都一早去左做先仲等你
睇到上年啲post有人講, cc先
我唔係要清晒,只係想淡化,都知冇可能清,認咗命好耐
傳統微針要1-1.5 mm or even 2 mm先對洞洞有用
去到咁長 最好出去俾美容師做 要用外用麻醉藥的 都‘車’到D皮膚好多小血點的
微針要配埋去凹凸洞既精華先有好效果
Fraxel 係最勁架啦 最貴同痛到痴線
一次就有一定效果 fraxel 都分兩隻 貴D果隻俾最嚴重既人做

你如果唔係太差 可以做fractional co2 laser 但可能要幾次至10次先有好效果 around 3-4000一次

Pico 就再平D 少少凹凸洞 多多大毛孔 可以用pico around 1500-2xxx 一次

唔好做一隻叫 scarlet 既機 好多人覺得廢又痛死
我用1. 5mm以上, 因為怕痛驚自己整會就住,所以通常叫屋企人幫手整,都係成下面血,可能要買隻勁啲嘅精華
THX~
我都算嚴重,雖然塊面未爛到體無完膚, 但啲洞都幾密。上網做下research 格格價先~
10萬都係改善唔過20%。。。
自己諗諗
台灣做幾錢埋單?

你都有同樣情況?10萬試左啲咩?
有冇巴絲同我有類似情況,做完treatment 改善到5成以上?如果10萬改善唔過2成咁真係應該放棄
浸會醫院fractional co2
做一次都差唔多成皮。。。一個療程都差唔多10皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞