油塘高翔苑跳樓案分析

170 回覆
15 Like 451 Dislike
所以都係等CCTV

點解警犬要係一棟紀律部隊宿舍扔人落樓?
點解要係一個咁多連登仔都覺得一定係他殺先有可能做到的地方扔落樓?
警犬派大批防暴封鎖現場想毀滅證據,似乎警犬部入面好多人都知道真相,咁點解當初唔靜雞雞運返出去?
屌你老母唔係利咪撚影衰我利名宿

佢隻腳對上位置近窗邊有d黑色野郁左下
根本排除唔到有其他人在場
收皮啦
因為根本想你知又殺咗個喇

後段唔明你邏輯,佢地知同佢地個處理手法有乜關係
記者影住都可以打記者啦
如果係失足或者係自殺的話,身體應該係向前跳or跌or滑.但個video見到死者係條腰向右前轉左180度撞到柱.我諗要physics勁人講解下個force係點郁.
其次係如果係失足應該先叫救命,但條片無任何求救聲. 自殺我相信上天台會快d
手足 無相都無所謂架其實
【想贏嘅同我入嚟】一人一信逼英國做嘢
https://lih.kg/1822620
我答你, 因為佢地知道我們全部人奈佢唔何 所以明目張膽咁殺人
同意
如果要建基於「因為根本想你知又殺咗個喇」去討論,可以慳返口水。
一隻腳仲係入邊囉 kick住咗 圖3巴打都無畫埋塊氣窗向外推 伸出去隻腳 好明顯剛繞過咗隻窗
On9
自殺既一定會有自己旭下
個被殺既人係成個好似死物咁彈落地
點撚樣自殺法
仲要未計自己點撚樣過個咁細既窗而又唔會左右咁旭
你過繩網都要典下典下啦
佢唔係ON9,係黑警五毛上黎帶風向
再套返去你個論述嚟繼續講
假定墮樓者「失足」嗰下係個 trigger point 引發外傭留意/拍攝 - 外傭拍到係已經「失咗足」嘅事主
而你個前設係鏡頭拍到嘅墮樓者條頸維持45度 =佢被拍到時 已經係「失足」之後 但就仲係清醒有知覺可控制自己身體
你嘅說法係 佢只係因為「失足」而被隻窄窗卡住咗
再根據你嘅推論 :
1. 墮樓者死意已決(自己有心想爬出去自殺)
2. 但自殺中途「失足」導至佢個身體被隻窄窗卡住
3. 而被卡住時佢身體仲有意識有知覺(因為你觀察到佢可以控制到條頸去45度角位置)
咁即係話,你覺得佢「失足」後被卡住時,係靠自己發力 控制自身體慢慢「捐」埋餘下個身出去窗外,完成成個自殺過程 (影片拍到嘅過程)

但條clip拍到嘅係:墮樓者個頭喺組窗嘅較低位置先出。就當係佢心口至腰間咁上吓位置「被卡住」,然後墮樓者雙腳慢慢咬到去窗頂,之後就全個身出曬,整個人墮樓。

但墮樓嗰個位D窗係咁樣
如果以你描述咁講 - 佢卡住咗就只能不斷推/捐個身向前
根本無可能會咬到對腳上窗頂(D窗根本上下打唔通)
佢點可能打通到D窗再咬到對腳上去頂窗然後墮樓??根本唔可能。

墮樓者對腳可以上到窗頂嗰個位,代表佢個肢體根本已經出曬窗外 根本唔存在因「失足」而「卡住咗」嘅可能
又 如果佢係如你所講 一心一意要尋死,佢個身都已經出曬個窗外仲要頭在下腳在上,又有意識控制到自己身體,咁根本就唔會停留咁耐先墮樓
個大閘pw改咗啦
屌你老母
閣下老母個閪臭嘅我就唔屌啦,祝伯母早日歸西下世換個美麗閪返嚟

行動POST唔推,推哩個POST,望你老母畀狗屌完先好去投胎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞