[工程屍]2020 準見習工程師 搵工情報&失業調查(17)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
咩公司都冇回音
準備乞食
但係之前已經比咗transcript 依加又要再比 佢係咪覺得今年sem 1 已經出咗成績
問左佢佢話冇都冇所謂 所以我都唔明
HKU未放sem 1 gpa
唔通仲要再諗
唔係啦 請咗你啦 唔請洗鬼攪咁多野
新年快樂
巴打都比人叫補交documents ?
t.me/meinhardtstafftggroup
有冇meinhardt手足👹
有無大電收到clp通知?
hr 今日要返工咩
咁多人收到通知嘅
搵緊工嘅手足記得留意下邊間公司咁仆街

唔洗返/work from home:
AECOM, P&T, RLP, 興業, AGC, Sino, LD Asia, ALKF, WSP, Arup, 協興,寶嘉,安樂,俊和(前線要返),Arcadis, 禮頓, jacobs, B&V, Hassell, Purcell, SHK(並非全公司), Wong&Ouyang, Majestic ,MTR, 中電(發電廠要返)

初十啟市:新世界,信和,羅氏(d2 place), 領展,南豐,Savills,URA, Swire, KCP, 恆隆,恒基, Fareast (E/M), 宏安(-3D A.L.),邵賢偉(-3D A.L.),Aggressive, 遠東 (鋁質)

放假直至另行通知:Hysan, Alkf

未有消息:

死人都要返
Meinhardt, JRP, 中建, 港燈, 中國港灣,RLB, Mott MacDonald, REC, LWK, DLN, hpa, SMEC, 其士, Atkins, Able安保, 裕和, 新福港, MACL, 有利, A&A 三跑, New Works Department, 金門, tap,,FCP, 康業(SHK),Greg Wong,HAECO, 10 Design, Vibro, Jeg, Hopewell, Paul Y, Schroders, 測建行, Success base創基, 啟勝(SHK), 藍圖 Plan-in, 中興(CHEL),vicon,Siemens ( n賤 department),佳富, 係垃閪圾JEC, Buildking,Alliance, 法國地基,保華,KW,ASM (14號後去過大陸就唔使返,CASTCO(公司仲要冇口罩存貨提供出site既同事用,要食自己,GWA, 興勝, Million Hope 美亨 (office 有人問佢地人事部大佬,佢表示不大有用,反正遲早要返,避得一時,避唔到一世,所以繼續返工,但地盤個班就可以唔使返), multiple surveyors limited (紅磡), 黃鄭,劍虹
賣鞋好吖 啲鞋需求噤大
一係meinhardt 一係P&T
唔洗返/work from home:
AECOM, P&T, RLP, 興業, AGC, Sino, LD Asia, ALKF, WSP, Arup, 協興,寶嘉,安樂,俊和(前線要返),Arcadis, 禮頓, jacobs, B&V, Hassell, Purcell, SHK(並非全公司), Wong&Ouyang, Majestic ,MTR, 中電(發電廠要返)

初十啟市:新世界,信和,羅氏(d2 place), 領展,南豐,Savills,URA, Swire, KCP, 恆隆,恒基, Fareast (E/M), 宏安(-3D A.L.),邵賢偉(-3D A.L.),Aggressive, 遠東 (鋁質)

放假直至另行通知:Hysan, Alkf

未有消息:

死人都要返
Meinhardt, JRP, 中建, 港燈, 中國港灣,RLB, Mott MacDonald, REC, LWK, DLN, hpa, SMEC, 其士, Atkins, Able安保, 裕和, 新福港, MACL, 有利, A&A 三跑, New Works Department, 金門, tap,,FCP, 康業(SHK),Greg Wong,HAECO, 10 Design, Vibro, Jeg, Hopewell, Paul Y, Schroders, 測建行, Success base創基, 顯利,華營,啟勝(SHK), 藍圖 Plan-in, 中興(CHEL),vicon,Siemens ( n賤 department),佳富, 係垃閪圾JEC, Buildking,Alliance, 法國地基,保華,KW,ASM (14號後去過大陸就唔使返,CASTCO(公司仲要冇口罩存貨提供出site既同事用,要食自己),GWA, 興勝, Million Hope 美亨 (office 有人問佢地人事部大佬,佢表示不大有用,反正遲早要返,避得一時,避唔到一世,所以繼續返工,但地盤個班就可以唔使返), multiple surveyors limited (紅磡), 黃鄭,劍虹,鷹君(初六仲要舞獅食飯,成班人圍埋一齊驚死唔會交叉感染) ,喜而利幕牆 (節錄自該公司whatsapp group :

老闆王生非常關心大家的健康,
問大家自己準備的口罩有冇多過10個?
如果自己家中的口罩多過100個的可唔可以攞返來公司幾個,送俾/賣出少於10個的同事,在這時刻,請大家互愛互助,如想捐贈的/賣出請聯絡我/Fanny,如果沒有10個存貨的也請聯絡我/Fanny🙇‍♀🙇‍♀

另外口罩供應商預計5/2/2020開始供應,我可以嘗試幫大家訂購,價錢係由供應商定,不收取其他任何費用。
唔開scheme就唔洗做公司嘢咩,你都解釋唔到開scheme同讀master有乜關係
仲話3A2M
果兩m笑撚死人咩
就執啦好多人走緊又冇project
解咩釋??咪講左,邊個話同時開Scheme+ 讀Master有衝突?
我係話同時開Scheme再讀Master係顛佬做法,chur死人,一直都冇話唔得,我夠識人係咁啦,三年入面冇晒個人生活+連紅色假期都冇得抖o者。你頂到咪做囉

我一直都係話開Scheme冇實際作用+浪費時間,冇啦啦啄住我仲屈我話開Scheme+ 讀Master有衝突做乜野 ??
搞乜鬼依家D人理解能力咁差

講你又唔聽,你自己試左最Peak果陣先啦不如
有冇人收到Arup 2nd in? 我未收到
等乞食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞