[工程屍]2020 準見習工程師 搵工情報&失業調查(17)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
識做做ARUP
咁撚大獲唔怪得知offer人工好似高過其他consultant
但係果種chur對考牌有冇幫助先?
chur三年行完scheme再轉其他
Cm wong 先係學到最多野嘅consultant
不如你講下點為止唔伏先
其實做得consultant就預左要ot
如果連ot 一兩個鐘都唔接受
建議你轉行
廢起上黎 抄都會抄錯
沙A
日日12粒鐘,星期六都要返埋,你做埋我果份
斷左Scheme搵MC,sub仔無影響??
"人人都OT,你唔OT係你問題"

根本由頭到尾整個工程界風氣就係錯,仲要包裝到自己大義凜然
自己做開狗,見人地仲未被奴化成狗就屌人:咁你都唔捱得

認真mode咁答你,OT 一兩個鐘我諗大部分後生都無乜大所謂
但係咪真係坐耐多個幾鐘就走得先??我答你:唔撚係
如果一兩個鐘都ok嘅但係我驚會唔會話成日都要十一二點先走得嗰種?
1112 點 狗都唔屌啦
幾時有屌過人唔捱得
錯唔錯就唔知 我淨係講個現實出嚟
就好似話你做廚師預左要捱熱咁
講緊如果ot 一兩個鐘都唔得既話
轉行係解決辦法
至於呢行個風氣 得三個選擇
第一係離開 第二係接受 第三係改變佢
低我諗入得黎呢個po搵grad e都唔會改變到
咁誇張可唔可以講幾多樓?20定18
睇下jobsdb就知 準備下個月走,唔知到2021年仲係咪請緊2019 Grad E呢
有野學又有人工收 仲想點
斷scheme係咪完全無問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞