[正視聽] 我就餓死都唔入藍店既

294 回覆
1029 Like 59 Dislike
Push
所以我無要同人比較做多做少

我只係話大家做野要對得住良心、做得出就要夠膽認

唔好大條道理屌人做咩唔俾佢地食藍店

因為入藍店食野就係抵屌
平時都冇食藍店 但夜晚返學時間所限既問題焗住食7仔
驚俾人影大頭俾人放上網笑所以唔去食藍店算唔算阻嚇性?

定係你覺得由得佢地繼續幫襯藍店佢地終有一日會覺醒?

奢求邊個邊個出手幫香港,日日嗌黑警死全家、藍絲冚家剷、林鄭落台不得善終

點知自己繼續助長緊惡勢力繼續發大

左膠有好多套標準,隨時隨地喺袋入面都有兩套處事標準

一開始裝修藍店,左膠出黎屌鬼;到風向支持裝修,佢地就會自動收嗲

咩叫失民意,呢班束人同束己標準唔同既陰陽屎忽鬼就真係最容易變既「民意」啦

班仆街藍絲都有原則過呢班人
冇改變係唔辛苦
證明左中共真係出動左好多5毛網軍
明明早排攝影比賽個個都讚好幾乎0負評
跟住呢排突然多左好多po屌人影相係連衛兵
如果你覺得影大頭係有用即管去做啦

唔再阻止

手足純粹唔認同你做法,覺得無聊、無用兼批鬥性

你就話人割你

但你對於唔認同你理念嘅手足就冠上助長惡勢力、偽黄、港豬、阻膠之名

究竟邊個割邊個呢?
無撚得食都唔入藍店
藍店=多數附近係藍絲=入敵陣
危險其一,期次你會聽到好多廢老言論
成餐都頂住頂住
利申:7月頭未有黃店中過招
我從來無批鬥播,只係拎個現象出黎講

現實就係有一群人想食藍店又要企道德高位

我唔覺得影佢地大頭會改變到佢地既思維呀

我只係覺得佢地食得藍店就預左俾人屌

我自己就得鳩閒理佢地食屎定食肉,我只做好自己

但睇唔過眼有人做雞又要拎貞節牌坊

我亦無話邊個割邊個,只係睇唔過眼有人偷偷背叛

如果可以食藍店就大家一齊降低標準算啦

咁啲黃店仲做咩要冒俾人搞既風險出黎撐班學生姐

原來黃色經濟圈係建立黎俾大家嚴人寬己架?
我唔會咩人都叫手足

手足前手足後,點知就出去食美心金拱

嚴人寬己,賣正義求方便
你再諗真啲黃色經濟圈原意

同影藍食屎家大頭

有咩關係、有咩幫助?

定係你曲解咗黃色經濟圈意思?

巴打

我知你嬲咩 你嬲嗰種話自己黄但又走去食藍店嗰種人呀嘛

我老母上星期買咗pack tempo被我屌 唔通又要放上連登講?定只要喺街度有人用tempo就影佢老母大頭,咁就係做到嘢?

而家事態已經係發展到只要唔認同某幾位會員號召嘅事,嗰啲人就全部變成偽黃、阻膠、free rider、港豬、屈毛黨。

呢個先係分化手足問題所在 點解大家反應會咁大

再講白啲

當初玩裝修一樣有人唔支持
大家會解釋 會反問原來大家關心死物多過人命
而家係 你唔支持影大頭
就係偽黃、阻膠、free rider、港豬、屈毛黨

只可講 此風不可長 要be humble
黃色經濟圈原意係乜,講左先繼續傾
究竟要發大黃色經濟圈既原意係咪

想大家唔好再幫對家賺錢而

幫返自家手足既餐廳?
黃色經濟圈原意就係唔撚幫襯班冚家剷藍店,一直都講緊攬炒,唔係比你地食人血饅頭搵錢,黃色經濟圈就係想藍店收皮,你藍店收晒皮我理得你捐唔捐錢 貼唔貼連儂牆,你唔害手足我都有機會幫襯你,食元氣食吉野家呢d出晒位既都唔想比人屌?就算我老母去左食我都照屌,你咁撚鐘意食又唔想比人影咪鬼鼠d搵小人既時間先食囉,根本食藍店同支持警察班撚屌暗星係一樣,一係你唔好做,一做就唔好覺得自己有面見人,咁撚驚你地班撚屌咪好似叫雞咁囉冇人見到先上樓
咁唔係自己人囉
反正你都唔想贏㗎啦
想輸得好睇渣嘛
睇你地點食美心食到贏囉

贏贏贏,講就會贏

我贏唔到都想拖埋藍鋪一齊收皮

你地就想安穩過埋口癮
我以為我理解錯咗黃色經濟圈添

定係解釋權喺選擇食唔食藍店好既人手上?
我都係 熟既同事食米線陣我都吊 吊下吊下佢地先少食左
講真 少少野都話辛苦 學咩人話報仇😑 個個返工都辛苦架啦。。。
同口腔期既人講唔好食野

等同攞佢條命
前排唔知情食咗藍店即刻覺得好唔安樂
覺得自己好污糟
因為俾嘅每一蚊係用咗去支持黑警殺人

完全唔明點解食得落藍店
推熱門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞