[正視聽] 我就餓死都唔入藍店既

294 回覆
1029 Like 59 Dislike
你串我定串班偽黃呀
一百萬嘅問題
以下邊間美心集團嘅野食係平均低於50?
A.美心MX
B.元氣
C.一風堂
D.食包咪平囉
俾人影左你大頭就冇得怨啦,影你相都係人地自由
Model answer
茶記有2x 3x一個飯
佳寶咪又係紅底
我覺得唔好話藍唔藍店先 有時真係會唔覺意入錯既
不過連抵制元氣美心都做唔到既話 我真心諗屌佢老地母啦
左膠誤國,
以為快樂抗爭緊定係睇唔清楚何為黃色經濟圈?

你要食金拱門都算喇,始終香港後生飲食文化好難一時三刻走m記,仲有25蚊食飽都叫情有可原。

但係你竟然走去食美心,去食吉野家?
嘩,個感覺好似你跑入八坊街啲麻雀館到消費咁樣,

口講攬抄,但唔包藍店
721 811 831 101 1111 1112 1114 1116 1118
之前屌港女食元氣飲starbucks 一講到唔好食m記成班柒頭皮又靜曬無人夠膽吠
一定係b
拍定手先
真心 樓下茶記全日25一個飯
區區唔同
你唔知可能你個區貴d lol
知佳寶紅
但想證明M記唔平啫
如果用食得鹹魚抵得渴呢個logic
即係被你影幅相就可以繼續食佢哋喜歡嘅藍店喇
咁請問阻嚇性係邊?

其實冇人特別要做阻膠
你影咪影囉 反正我唔去點都唔會影到我
只不過覺得係咪應該將時間分配喺有用啲嘅嘢上面
或者你覺得呢樣嘢好重要好effective
Ok你去做 唔阻止你

但你都唔好將唔支持你/唔同你實行影大頭呢個行為嘅人都classify為偽黄、港豬、阻膠
唔好苛責人地做唔到啲咩

大家睇得出,就自然會做
如果睇唔出,咪引導下,有時間嘅話其實可以了解下對方做唔到嘅理由
好似M 記呢個
咪睇下大家集思廣益去幫佢搵替代
都搞唔掂,咪睇下對方其實可以承受既多限制囉

我以前都覺得M 記人人都唔應該食
不過而家係,佢諗過所有嘢,盡左力都只能揀M 記我都唔會怪佢
食藍店係咪手足我唔知,但食得藍店就要預左比人影大頭
咁好
正常茶記都4x起跳
25蚊餐最近既替代應該得燒味飯
想多啲人參與行動?

要記住嚟場革命唔係淨係屬於後生仔
四五十歲既人多數淨係上fb 佢地好多時都想參與行動 但又唔知有咩日程

我地有咩可以做?

1)我地要多啲係fb唔同post下面瘋狂洗版行動文宣
2)仲有要係街不斷airdrop啲文宣俾人製造抗爭氣氛
3)隨身袋住啲文宣周街貼

唔好淨係依賴文宣組
頭兩項都係零成本
你唔係唔做呀嘛
屌你老母 你唔撚去屌班左膠反對派?由舉旗 裝修 私了 加泰集會到影相 都係班撚屌屈人係五毛係鬼先 我哋反駁返就話兩邊都唔啱大家唔好嘈?你冇撚嘢啊?
我果區d茶記先貴,
座底4x一個餐
不過真係區區唔同,無得講

btw,佳寶除左紅之外,
d野食都一般,d肥牛
特別係最近仲有武漢檸檬茶

不過佳寶有樣野好,就係d gas好平
食金拱門都話平 你唔講出嚟都算 仆你個街吉野家同元氣都罷唔到就算尻數啦
你去班左膠反對派到屌啦 一開始就係佢哋屌先搞到推唔到行動post
幫襯黃店呢啲小事都要睇連登風向
都抗爭左七個月有多
唔多唔少都識用下自己個腦
去諗下有咩做到而又幫到場運動
少少都好呀,何解要睇風向?
做好自己,感染身邊既人
個個都咁做就得,根本連登都唔使睇
總於有人正視聽
食得藍店/ 紅店仲好意思叫自己黃?!

你條底褲就黃啦
又咁講,如果民意唔係位重要嘅,咁投票黎又咩意義?
大家唔介意民意嘅話政黨又需要做咁多嘢嗎?

個問題係:行動 VS 民意 邊樣係嗰一刻重要啲

呢一刻影大頭我唔覺得輸咩民意
但此風一長,人人分裂人人只係苛責他人總覺得人地付出少過自己,咁呢個真係失民意(團結)啦

我地係目標一致
但不能求所有人行動都一致(有嘅話梗係好事啦)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞