長沙灣好唔好住?

238 回覆
20 Like 38 Dislike
我喺長沙灣住過10年 , 個人感覺唔好住 , 成個區都好污糟(包括人同環境) , 週圍都舊樓舊設施 , 個感覺好頹。係叫做好過深中深南少少
始終舊區 同埋重建速度 其實快過深水埗
不過我同意係污糟 睇取捨
我都係岩岩搬 深水埗 長沙灣中間
夜晚宵夜好多鄉音大媽
曉盈樓下勁多車房
又對住地盤沙塵滾滾(唔知起好未)
夜晚轉角街口又多大牌當亂擺街又嘈又污糟
比我揀我會租海峰
長沙灣緊係正啦,重建速度好似砌 lego 咁,自己 google 下就知,新樓數量直頭誇張,唔好講話咩多廢老呢 d 廢話啦,個個平民住宅區都咁上下架啦,性價比好高既一個小區,有真正住過長沙灣既人都知深水埗個種污煙障氣根本入侵唔到長沙灣,好似中左結界咁,一過九江街已經兩個世界
唔好住,又污糟又邋遢又嘈又多蟲蟻,多南亞多車房,貼錢買難受
多人嘈污糟 一街狗屎垃圾 近明愛晚晚都有狗吠

方便 方便 方便

自己取捨
凌晨長沙灣道關窗都聽到D車 viu viu聲
住喺主要道路隔離梗係
靜??
直線距離70米、高層。但係日頭 同夜晚冇咩聲。
除左近東京街黎緊有兩大樓盤起好之外,聽聞長沙灣中心地段,即係青山道個邊,one madison 對面已經被收購重建,唔知係咪真
真係要睇長沙灣邊度
呢段青山道都會收晒 聽返嚟
不過幾時郁就唔知
嗰個位間洪慶都搬左幾個月,我諗應該好快郁

講起重建,保安道街市隔籬撻舊樓地,喜雅起緊嗰陣就收左,到而家喜雅都入左伙五、六年都仲做緊爛地停車場,所以收左平整左都未必代表好快會重建
两大樓盆叫咩名?
低端人口集中區
已經賣緊既好似係叫 恆大睿峰 同 萬科,好似呢兩年內會入伙
邊度有高端?
長沙灣遲d起多棟恆大
果區十足黑社會爭地盤
D地產佬亂插針起
最搞笑個垃圾站都拎嚟起樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞