[月經] iOS集中討論區 (121) SE2傳夠未

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
冇睇
打機同平時用 8plus好過x咩?
X散熱差過8plus
硬件設計問題冇得救
8plus單層底板打機好好撚多
諗住收部2手 x用 之前用過7plus
我keep咗喺86%好耐
但實質肯定低啲
插電腦睇就84
用緊X 話你聽 打機不了 我打機都用返7plus

btw XR 8Plus 打機專用
CHOK 仔你部 X 升咗 13.3.1 beta 1 有冇無故發熱倒水問題?
當然唔排除有啲係啱啱由An機轉會嚟
而之前部機係有得換電 有咩事買過粒就得

不過而家Apple換電減咗價都算係可接受嘅

唔換機 想用4-5年 中間換一次電唔過份
主機好乖留咗係正式13.3
知佢地放假

7plus倒水 冇熱
屋企人部SE用3年 倒水 但97%
心諗
插電腦睇又差唔多%喎真係
我升咗之後喺著 mon 嘅情況下好間唔中會發熱倒水, 入去 Screen Time 會發現係咁轉圈 loading update 唔到 Screen Time, 相信係 Screen Time 嘅 bugs, 要熄機再開先正常返

屌佢老味咁耐都唔出 beta 2, 呢個 bugs 好撚麻煩
依加用緊6s 爆曬mon 又唔想用8plus 以前用7plus又賣左 咁都好似無咩選擇?
XR/11
X真係收藏用
咪話xs lor xs有7nm A12 cpu
點都好過x
當然啦雙層主板同高清mon始終冇xr咁好
但絕對打到機 不過唔好chur咁盡lor
(如果你唔like XR)
Ios13梗係 12都唔得好好
真無限係好朋友
我又換咗xs max
之前部x 最低清+最高fps走慳電食咗雞 背脊有少少溫
至於chur盡xs max都熱
當年有無留起部iphone 2g?
Xs我應該都會留
唔係因為咩紀唔紀念
而係當年成皮嘢買番嚟到頭來trade得嗰千幾兩千真係好唔鋸
有冇人放apple pencil 1
唔知兩三年之後會見到xs有幾out呢
依家齋睇背個雙鏡設計已經覺得out咗一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞