唐狗西遊記

779 回覆
304 Like 10 Dislike
臨登機前帶佢排一排毒
即係唔駛入倉?可同主人一齊坐?
細狗唔洗入倉,可以同主人坐

岩岩登完機,目送大佬離開

大佬十個鐘後見
Lm
你同狗仔玩得開心啲,之後返嚟可唔可以分享吓前期準備,好想知多啲
其實最複雜都係文件要齊,其他野都好簡單。去歐洲早兩個月左右準備就可以,相反日本會嚴d,要早半年時間開始搞文件嘢
瑞士航空過夜包好有金屬味

咁對佢
狗仔相more
留名
究竟係唐狗定柴狗
安安全全,玩得開心d
留名
點令佢屙到?
佢個樣好唔捨得你。
落機未
由於尋日太忙,又要兼顧我大佬,所以無交代個今次旅行嘅背景,點解今次會帶我大佬去歐洲,話說小弟啱啱結婚(尋日就係忙註冊),而今次旅行其實係蜜月旅行,原本打算同我內人由沖繩玩到去北海道,點知內人突然提出不如帶埋大佬去,但係去日本原來要早大半年搞文件,所以無啦啦就轉戰咗歐洲。而今次小弟會全程自駕遊,去會係18日內去3個國家(某程度上4個國家)。都係果句,希望唔好爛尾。

為咗帶我大佬去旅行,我哋特登準備咗一個佢嘅專用喼,用嚟擺佢嘅糧、水樽、預寒衣物(佢身理上有兩坫皮,理論係唔怕凍,但佢心理上係怕凍過人類)、葡萄糖(假如病咗嘅時候用)、狗帶、牛脾帶、糧食兜、玩具、鞋套、濕紙巾、即棄膠袋(執大佬嘅屎用)、尿墊、寵物車、零食。而且每一日嘅行程都預先搵定附近有無獸醫,萬一有事都可以即刻帶大佬去睇病。

事前要早兩三個月開始搞文件,帶大佬去見醫生,對打針打得齊唔齊,抽血,簡單嘅身體檢查,而且要準備飛機籠,飛機籠嘅尺寸係根據隻狗嘅尺寸而有規定,出發當日要早少少去漁農處對文件,而漁農處嘅位置喺一號停車場附近,但都幾隱蔽,對於文件就可以去辦登機手續,推住大佬入機場嘅時候,簡直好似萬眾矚目咁,個個望住我,搞到我都緊張埋一份。但我大佬由漁農處對文件到登機嘅時候都處之泰然,無視世俗人嘅眼光,見到佢既冷靜,我唔多唔少都放心咗少少。(雖然叫佢做大佬,但其實佢係女仔嚟)
似唐狗嘅柴犬
巴打主人好可愛

有機會再分享下主人外遊相

等緊大佬出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞